Sider

Tidlige godbiter fra Eurovision-universet.

Laura og hennes "Supersonic" er en av de aller beste godbitene
i Eurovision-universet for meg. Håper hun vinner den estiske
uttakingen og representerer Estland i Stockholm.
Jeg har allerede funnet meg noen godbiter fra Eurovision-universet allerede. Dette er låter som i ulike land er med i de nasjonale uttakingene, med ett unntak: Albania som allerede har valgt.



Jeg starter med det som for meg er godbiten med best smak.
Estland har et  sterkt startfelt i år. Men én av låtene skiller seg veldig ut i mine ører. Låta heter "Supersonic" og framføres av Laura.
Dette er en moderne låt, som om den hadde blitt gitt ut av Lady Gaga hadde blitt en megahit.
Ufortjent nok er det noe mer utfordrende å komme fra små land.
Likefullt dette er lekkert, det er fengende og nydelig produsert.
Jeg synes rytmeseksjonen her gjør at den får en såpass suggererende rytme. Selv om låta er elektronisk er de akustiske trommene, og pianoet med å gi det et mer organisk uttrykk. Jeg håper virkelig at Estland ender opp med å sende denne til Stockholm:



Så skal vi til Ungarn. Der er etter min mening startfeltet noe mer labert, uten at jeg har hørt alle låtene. Likevel har jeg festet meg ved en sang, som jeg vil kalle for disco-rock. Minner litt om Coldplays siste låt: "Head full of dreams" som for øvrig er produsert av Stargate-gutta.
Det som jo er så gøy med ESC er at det gir et vindu inn til musikk vi ellers ikke hører mye til. Så for meg er Kállay Saunders band et nytt bekjentskap.
Låta går i en gallopprytme, som ofte har hørt. F.eks i "Do they know it´s christmas". Dette er litt rock, litt dubstep og litt urbanclub.
Samtidig er det en visuell låt som bør være lett å skape på til stor opplevelse på en scene:



Så har jeg funnet en vals fra Danmark. En ganske oldschool Grand Prix låt i valsetakt. Jeg tror ikke dette er en vinner verken i Danmark eller i ESC, men det funker for meg som en koselig sang som for meg i vårhumør og Grand Prix-humør: 

https://open.spotify.com/track/3apItpclW7JUJ2OKWtmRT4

Men den som av mange anses som foreløpig favoritt i danskenes MGP er låta "Never Alone" med Anja Nilsen.  En låt som tilhører EMD-genren. Jeg er slett ikke så sikker på at dette er vinneren. Da har jeg faktisk mer tro på "Rays of Sunlight" som følger i Australias fotspor fra i fjor med en litt funky gladlåt med fete blåsere.
Men dette er altså den som mange tipper som vinner i Danmark:

https://open.spotify.com/track/2o1tacYcUU7jpZ89IgEZEs


La oss avlsutte denne lille runden med landet som har valgt låt. Albania.
Eneda Tarifa vant finalen, og fikk flest poeng fra ekspertjuryen som hadde all makt.
Låta heter "Përallë" som betyr "Fairytale" på engelsk.
Dette er som så ofte superdramatisk fra Albania. Men jeg liker stemningen i sangen. Spesielt gitarlyden i versene. Det blir litt mye skriking etter min smak, men det er jo en dramatikk som mange elsker. Og Eneda leverer live, det beviste hun i finalen som ble avviklet med live orkester:



Men dette var et tilfeldig håndgrep nedi godteposen. Det er helt sikkert mange godbiter i tillegg, som jeg ikke fikk tak i denne gang. Nå er vårsesongen i gang folkens! Herlig. La oss glede oss over Europeisk pop helt til langt uti mai!

Ingen kommentarer: