Sider

Noen land er best på oddsen uten låt. Norge på tredjeplass.

I fotball er det visstnok viktig for et lag å være god med ballen. Selvsagt. Men det visst også viktig å være god uten ball. Noen sies spøkefullt å være best uten ball.
I Eurovision ser det i år ut til at enkelte land er best uten låt. I alle fall på oddsen.
Oddsen bestemmes ut ifra folk som vedder penger på hvem de tror kommer til å vinne. Jo flere som tipper én vinner, jo lavere odds får denne. Høyere odds betyr at at du får igjen. Oddsen sier egentlig bare hvor mange ganger du får igjen spill-innsatsen din. Setter du ti kroner på at Norge vinner i år, vinner du 80 kroner. Setter du en tier på Russland vinner du 35 kroner. 

Det er selvsagt meningsløst å legge særlig mye vekt på oddsen før vi har fått flere låter. Hittil er det bare Albania, Irland, Belgia og  Hviterussland som har valgt. Og disse er blant landene som var bedre uten låt.
Spillerne levner ingen av disse låtene særlig sjangser. Irland tippes på en 16 plass, Albania rundt en 30.plass og nest nederst blant de 42 bidragene finner vi det småfunky bidraget fra Belgia. 

Så hva med Norge? Det virker som årets artistslipp og slipp av disse femten sekundsklippene av låtene gjør at spillerne er nøkternt optimististiske. Vi er nemlig på tredje plass med 8 i odds. Men vi deler den plassen med Malta og Tyskland. Land som begge har rykte på seg i år for å ha gode nasjonale finaler.

På andre plass ligger Sverige, og på toppen ligger Russland. Grunnen til Russlands tetposisjon kan være nyheten om at landet i år skal representeres av Sergej Lazarev som er en kjent artist både i Russland og i andre øst-europeiske land 



Ingen kommentarer: