Sider

Låtene til årets danske MGP lekket ut i dag.

Så har det skjedd igjen. Dette som av og til skjer. Låtene til ulike lands nasjonale finaler lekkes ut. I fjor ble for eksempel enkelte av de norske låtene lekket på en russisk nettside.
I år er alle de ti danske MGP-låtene ved en feil lagt ut på Spotify.
Her er min hurtigvurdering av årets danske startfelt til finalen 12.februar.






Først litt om hvordan lekkasjene skjedde. Det er en i plateselskapet som gir ut låtene som nok har litt hodepine i dag. Når du publiserer noe på Spotify oppgir du ulike digitale koder. Vedkommende her har satt inn 2015 som digitalkode på publiseringsår, i stedet for 2016.
Dermed trodde "Spotify" at låtene ble utgitt i 2015, og dermed var de ute.
DanskRadio sier de ikke vil forsøke å stoppe dette, for skjedd er skjedd.

Danskene er også i år trofaste mot popgenren. I startfeltet er det bare en låt med tempo som kan kalles ballade. Ellers er det litt funk i år. Det er kanskje tydelig at de har latt seg inspirere av Australias suksess i ESC i fjor. Låt 1 og 10 er i samme genre som Guy Sebastians "Tonight agian" fra i fjor.

Den låta som vi ved første gjennomlytting festet oss ved her i huset var Kristel Lisbergs låt "Who needs a heart". Det er en litt old scool Eurovision-låt, passe pompøs og med et refreng som sitter.
Jeg likte den veldig godt. Kanskje fordi det i dette selskapet var litt deilig med noe litt nedpå, og noe som virkelig fikk i gang assosiasjonene til Melodi Grand Prix.

Når finalen nærmer seg skal jeg komme tilbake med litt grundigere vurdering.
Men skal jeg tippe en vinner ut fra en rask gjennomlytting så tror jeg Danmark i år går for en "Guy Sebastian" låt.
De har hatt suksess før med låter som minner om andre låter, og treffe trendene i ESC.
Etter at Australia nesten vant i fjor med "Tonight Again" er det kanskje slik at danskene satser på et slik kort og sender  "Rays of Sunlight" med David Jay i år.
Det er mitt tips. Men det kan endre seg.

Her kan du høre årets låter til danskenes MGP:

https://open.spotify.com/user/113453758/playlist/5t8WI1CenWRozMJeb8EhWK


Ingen kommentarer: