Sider

Vurdering ESC2019: Jeg vurderer ikke Islands bidrag på denne bloggen

Jeg velger å ikke å bedømme Islands låt på denne bloggen. 
Island sender i år Hatari til å representere seg i Eurovision. 
Dette sier årets artister til den islandske avisen Stundin om motivasjonen for å delta som svar på at mange islandske artister, deriblant Paul Oscar, som boikottet den islandske finalen i år og uttalte seg kritisk om Israel.


(Oversatt via google translate) 


"Vi tror vi har en annen kraft, skildpaddenes kraft. Mye av det som Hatari gjør er enten en forestilling, en løgn, en melding om ukonvensjonelle kommunikasjons kanaler, eller en estetikk som danser på grensene til absorberende og ellers. Videre er vår makt i programmet ikke minst i å lede medias øyne til konkurransen og Israel på en kritisk måte. Kanskje vil vi bli kastett ut av konkurransen, men det ville være like åpenbart som det, og hver handling vi kan tenke oss å gjøre på scenen."

Derfor tar jeg Hatari på alvor og velger å ikke skrive om låta på vanlig måte på denne personlige bloggen. Selv om jeg helt fint kan vurdere låta som sådan i andre sammenhenger. 

De ser ut til å være med for demonstrere på ulike måter mot Israel. 
De kaller Eurovison for en "absurd og latterlig konkurranse. 
Om jeg bedømmer dem her er jeg med å dra låta inn i en konkurranse de selv ser ut til å ta avstand fra, i alle fall i årets arrangørland. 

Jeg legger derfor heller ved hele intervjuet med dem. 
Det legger jeg ut slik det framstår med Google Translate. Med de absurde språklige utfordringer det skaper.
Jeg tror det er i Hataris ånd. Det får antakelig bedre fram Hataris intensjon enn å bedømme, og legge ved låta. 
Her er link til intervjuet på islandsk: https://stundin.is/grein/8387/
Så kan dere lese og bedømme selv. 


"Hvis Islands konkurrent ikke bruker sin innflytelse for å påpeke det åpenbare, er absurditeten til sprut og dans samtidig som millioner overlever med redusert frihet og konstant usikkerhet om egen fortjeneste og sikkerhet, så overses programmet. Hvis konkurrenten til Island ignorerer det faktum at konkurransen er av politisk natur, gjør han lite for å redusere behovet for en kritisk samtale om Israel.

Vurder det som vanlig å omgå konkurransen
"Kritikken av oss er forståelig og et tegn på at mange islændinger baner vei for palestinerne. Vi føler selvfølgelig at den reagerer med respekt og uten å gjøre svaret til en vits, som vi vanligvis gjør i vår oppførsel med media.

Det er ikke noe ekstremt om å snakke om en konkurranse på løpet. Vi er enige med synspunktene som ligger bak det. For eksempel gjorde Páll Óskar det bra ved å omgå konkurransen offentlig. Derfor utnyttet han sin innflytelse som en offisiell og anerkjent Eurovision spekulant for å holde en kritisk samtale om Israel og boikotte, sier Hatara medlemmer.

"Vi tror vi har en annen kraft, skildpaddenes kraft. Mye av det som Hatari gjør er enten en forestilling, en løgn, en matte melding om ukonvensjonelle kommunikasjons kanaler, eller en estetikk som danser på grensene til absorberende og ellers. Videre er programmaktene ikke minst i å lede medias øyne til konkurransen og Israel på en kritisk måte. Kanskje vil vi bli drevet ut av løpet, men det ville være like åpenbart som det, og hver handling vi kan tenke på på scenen. "

Davids og Goliats historie
Matthias, Klemens og Einar sier at de har snakket med folk fra forskjellige retninger for å studere situasjonen nederst i Middelhavet. De misbruker Israels fremgang mot palestinerne.
Deretter er det mye urolig. Mens tvisten er absolutt kompleks og ekstremer er tilstede på begge sider av styret, er det ingen tvil om at Israels og palestinernes historie i nyere tid er en historie om hvordan den mektige og den sterke holder seg i min makt, historien om bruk av makt mot mennesker som ikke kan klare seg. å snakke i kraft av den samme militære kraften. "

Hatara-medlemmene sier at det er nødvendig å gjøre et klart skille mellom nasjonen Israel og organisasjonen og israelsk nasjon. Husk at mange israelere og jøder fortaler palestinernes rettigheter.

Sangkonkurransen er politisk
Men hvordan kan Hatari rettferdiggjøre sin deltakelse i løpet? Hvorfor følger de ikke utøverne som bestemte seg for å omgå konkurransen og sende en klar melding?

"Vi ser på Eurovision som en politisk institusjon, ikke minst i år hvor konkurransen holdes i Israel. Palestinerne hadde blitt vist støtte i aksjon hvis Island og andre nasjoner bare hadde bestemt seg for å trekke seg ut av konkurransen. Det er en sterk interesse for bildet av Israel.

Det er imidlertid klart at Island har til hensikt å delta, ellers ville denne samtalen ikke være nødvendig. Det er virkelig absurd å tillate en stat som gjentatte ganger truer folks rett til å delta i en slik konkurranse, om staten heter Israel, Russland, Qatar eller noe annet. Det er viktig for islændinger å delta som om ingenting er galt med det, at alle som konkurrerer på Island, er oppmerksomme på den politiske karakteren av konkurransen og den glamour som vil bli trukket fra Israel.

Hvis Islands konkurrent ikke bruker sin innflytelse for å påpeke det åpenbare, er absurditeten til sprut og dans samtidig som millioner overlever med redusert frihet og konstant usikkerhet om egen fortjeneste og sikkerhet, så overses programmet. Hvis konkurrenten til Island ignorerer det faktum at konkurransen er av politisk natur, gjør han lite for å redusere behovet for en kritisk samtale om Israel.

Vi tror vi er klar over behovet for en slik samtale og ønsker å benytte seg av konkurransen i programmet. Det er ingen spesiell bekymring for oss at produsenter og ledelse av Eurovision tillater oss å delta når vi er der. De har makt til å drive oss ut av løpet, men ikke å censurere oss utenfor Israels grenser. "

Paradoks å ære kontrakten
Matthías, Einar og Klemens sier at de ikke anser seg for å være palestinske selvstyrende fortalere. "Vi er grunnlaget for privilegerte samfunn som velger skjebnen til å fungere som en gjeter i en latterlig sangkonkurranse. Vi vil også være oppmerksomme på dette og vurdere områdene vi har hevdet som kunstnere, slik som konkurransenes absurditet, Israels deltakelse, grensen til kunst og propaganda, prakten, sensuren og ytringsfriheten. "

Men kan de kritisere Israels politikk uten å bryte konkurransens regler og avtalen som er signert av konkurrentene ved Statens kringkasting?

"Det er en politisk umulighet
å ære en slik avtale "

"Avtalen fastsetter at profanitet, politisk propaganda eller på annen måte som kan skade tilskuerens skamhet, er forbudt på scenen," sier de. "Dette er i seg selv et paradoks, da det ville være politisk å flytte ting som skulle være fri for all politikk, og at alle lovene som blir gjennomført på Tel Aviv-scenen, vil skade mange menneskers skamhet. Ordliste trukket i Eurovision er i seg selv politisk i sammenheng med konkurransen og dens legitime kritikk. Derfor er politisk umulighet for å hedre en slik avtale ikke et problem å gjøre fra vår side.

Hvis konkurrenten på Island bestemmer seg for å trekke Island fra Eurovision, er dette det beste. I lys av den nåværende situasjonen synes vi det mest hensiktsmessig å svare ved å sende en klar melding om forutsetningene for Islands deltakelse i sangkonkurransen."

Min vurdering: Ingen
Sjanse for finaleplass: Ikke relevant

Siden kvaliteten blir bedre fra islandsk til engelsk enn til norsk på Google Translate, så legger jeg også ved den engelske oversettelsen:

"It is absurd that Iceland participates in the European TV channel Song Contest when the competition is held in a state that treads human rights.

But before Iceland participates, it is important that the person who represents the nation uses its program power for the utmost criticism of Israel's state of affairs and points out the absurdity of singing, jumping and dancing at the same time as millions are living encroached and oppressed. in the immediate vicinity.

Thus, the band members of Hatara describe their attitude in conversation with the time, Matthías Tryggvi Haraldsson, Einar Stefánsson and Klemens Hannigan.

A number of musicians decided to circumvent Eurovision this year to protest against the treatment of the Israeli government on Palestinians. This group includes, for example, Páll Óskar Hjálmtýsson and Daði Freyr Pétursson.

However, the Hatari Technical and Performance Group decided to participate. Their song, Hatrið will win, will be performed in the qualifier now on Saturday, February 9th.

The band has been subjected to harder criticism than other competitors, given that Hatari is known for the controversy and social criticism of various kinds. For a while, Matthias, Einar and Klemens asked several questions about their participation.
Consider it normal to circumvent the contest
"The criticism of us is understandable and a sign that many Icelanders are paving the way for the Palestinians. We obviously feel that it responds with respect and without turning the answer into a joke, as we usually do in our conduct with the media.

There is nothing extreme about speaking for a contest on the race. We agree with the views that lie behind it. For instance, Páll Óskar did well by circumventing the competition publicly. Hence, he exploited his influence as an official and renowned Eurovision speculator to hold up a critical conversation about Israel and boycott, "said Hatara's members.History of David and Goliath Matthias, Klemens and Einar say they have talked to people from different directions to study the situation at the bottom of the Mediterranean. They are abusing Israel's progress against the Palestinians. "It should be mentioned, first of all, the Israeli take-up of what is called a Palestinian Home Rule, in the opinion of the United Nations, a landing that appears to be silent in the absence of direct support from the State of Israel, a landing that makes people's hopes for a two-state solution increasingly difficult to implement. In addition, many have pointed out that the Palestinians within Israel do not enjoy the same rights as the Israelites, even though they are called citizens of the same state. Then there is a lot of unsettled. While the dispute is certainly complex and extremes are present on both sides of the board, there is no doubt that the history of Israel and the Palestinians is in recent times a story of how the mighty and the strong abide in my power, the history of the use of force against people who cannot cope. to speak in the power of the same military force. " Hatara's members say it is necessary to make a clear distinction between the nation of Israel and the organization and Israeli nation. Keep in mind that many Israelis and Jews are advocating the rights of the Palestinians.

The singing competition is political
But how can Hatari justify his participation in the race? Why don't they follow the performers who decided to circumvent the contest and send a clear message?

"We look at Eurovision as a political institution, not least this year where the contest is held in Israel. The Palestinians had been shown support in action if Iceland and other nations 
The singing competition is political
But how can Hatari justify his participation in the race? Why don't they follow the performers who decided to circumvent the contest and send a clear message?

"We look at Eurovision as a political institution, not least this year where the contest is held in Israel. The Palestinians had been shown support in action if Iceland and other nations had simply decided to withdraw from the competition. There is a strong interest in the image of Israel.

However, it is clear that Iceland intends to participate, otherwise this conversation would not be needed. It is really absurd to allow a state that repeatedly rebukes people's rights to participate in such a competition, whether the state is called Israel, Russia, Qatar or anything else. It is important for Icelanders to participate as if nothing is wrong about it, that anyone who competes on behalf of Iceland is aware of the political nature of the competition and of the glamor that will be drawn from Israel.

If Iceland's competitor does not use its influence to point out the obvious, the absurdity of splashing and dancing at the same time as millions survive with reduced freedom and constant uncertainty about their own profit and security, then the program is overlooked. If the competitor of Iceland ignores the fact that the competition is by nature political, he does little to diminish the need for a critical conversation about Israel.

We believe we are aware of the need for such a conversation and would like to make use of the competition of the program. It is no particular concern to us that producers and management of Eurovision allow us to participate when we are there. They have the power to drive us out of the race but not to censor us outside the borders of Israel. "

Paradox to honor the contract
Matthías, Einar and Klemens say they do not consider themselves to be Palestinian autonomous proponents. "We are the foundation of privileged societies who choose the destiny to act as a shepherd in a ridiculous song contest. We also want to be aware of this and consider the areas we have claimed as artists, such as the absurdity of the contest, Israel's participation, the boundaries of art and propaganda, the splendor, censorship and freedom of expression. "

But can they criticize Israel's policy without breaking the rules of the competition and the agreement signed by the competitors at the State Broadcasting?
"The agreement stipulates that profanity, political propaganda or otherwise that could hurt the spectator's shyness are banned on the stage," they say. "This is in itself a paradox, as it would be political to move things that were supposed to be free from all politics, and that all the laws that are being transacted on the Tel Aviv scene will hurt the shyness of many. The glossary drawn in Eurovision is, in itself, political in the context of the competition and its legitimate criticism. Therefore, political impossibility of honoring such an agreement is not an issue to do on our part.

If the contestant in Iceland decides to withdraw Iceland from Eurovision, this is the best thing. In the light of the current situation, we find it most appropriate to we find it most appropriate to reply by sending a clear message about the assumptions of Iceland's participation in the Song Contest. "reply by sending a clear message about the assumptions of Iceland's participation in the Song Contest. "




Ingen kommentarer: