Sider

Norge bør være rimelig fornøyd med startnummeret i semien

Det blir trukket lodd om hvilke land som skal starte i hvilken semi, og i hvilken halvdel. Norge skulle ut i andre halvdel av andre semi. Det betyr at vi kunne få alt fra startnummer 9 til 18.
Så endte vi opp med nummer 15.
Det er mot slutten av semien, og anses som gunstig. Fordi folk husker låtene mot slutten bedre.


Det eneste skjæret i sjøen jeg kan se for Norge er at vi har den låta som leder på oddsen, Nederland rett etter oss.
Men, det er en rolig ballade og skaper stor kontrast.
Det kan godt være at det sitter en tilsvarende blogger som meg i Nederland som frykter at Nederland kan bli litt "borte" etter fyrverkeriet fra Norge.

Men alt i alt har nok ikke startrekkefølgen i semien veldig mye å si. Det viktigste er og blir en god låt og en god framføring.

Jeg har tippet at Aserbajdsjan kan komme til å vinne hele konkurransen. Med startnummer til slutt i andre semifinale har de i alle fall ikke forminsket den muligheten.

Dersom San Marino greier å komme seg til finale i år, kan det være det endelige beviset på at rekkefølgen likevel har en del å si. For San Marino ligger på 38.plass på oddsen, men skal avslutte den første semifinalen. Det kan vi nesten anse som grunnforskning på rekkefølgens innflytelse på resultater i Eurovision :)

1 kommentar:

Thor Håvard Pettersen sa...

Kypros først i første semifinale er også muligens et lakmustest for i hvor stor grad startrekkefølgen spiller inn som avgjørende faktor. Når det er sagt så regner jeg med at de går videre fra en presumtivt svakere semi.