Sider

Vurdering ESC2019: Selvsikkert sexy fra Kypros

Tamta er stor stjerne i Hellas og Kypros. Jeg blir ikke forundret om
hun også blir Eurovision-stjerne etter årets finale i Tel Aviv. 
Kypros fikk andreplassen i fjor med Eleni Foureris "Fuego".  Men låta står igjen som en stor hit etter fjorårets Eurovision, med tjue millioner flere spillinger på Spotify enn den israelske vinneren. "Fuego" ble en real sommerhit over store deler av verden i fjor.



Oppskrifta i år er ganske lik. En "hot" jente som framfører en sexy låt om tenning, kåtskap og lidenskap, fulgt av dundrende, heftige rytmer og en melodilinje som er av den typen som gjør at du føler du har hørt det før, uten at du helt kan peke på hvor du har hørt det.

Artisten Tamta er opprinnelig fra Georgia med slo gjennom i gresk Idol som 22 åring. Siden da har hun hatt en stor karriere som artist med fire komplette studio-album og 26 musikkvideoer. Hun regnes også som et mote-ikon i gresk og kypriotisk pop-verden.

Det er lett å forstå at denne låta er en av årets favoritter til å vinne hele greia. Kanskje er det Tamta som gjør det Eleni var så nær ved å få til i fjor; å vinne hele greia. Låta ligger nå på sjetteplass på oddsen i det som er et relativt jevnt felt uten én stor favoritt som "alle" vet kommer til å vinne. Slik det delvis var i fjor, da Israel ledet både oddsen, meningsmålinger og overalt hele tiden fram mot finalen.

Jeg synes dette er fengende, det er er moderne og det er så tydelig at det er profesjonelle folk i alle ledd. Kypros har også i år fått svenskehjelp, da Viktor Svensson har vært med å ha skrive og produsere låta. Han har levert låter til artister som Jennifer Lopez. Kristoffer Fogelmark har også navnet sitt på listen over låtskrivere.
Men selv om den fenger meg, har bra trøkk og en selvsikker artist så mangler den det lille ekstra som gjør at den har dette "spesielle" som gjør at jeg husker og legger merke til låta. Den mangler litt signatur, selv om dette "brass"-partiet i refrenget er ganske tøft.

Dette blir helt sikkert lekkert, pirrende og skamløst på scena også. Tamta har tryggheten, selvtilliten og Kypros pleier ikke å være gjerrige med produksjonen av sceneshowet. Så jeg er helt sikkert på at denne går videre fra sin semifinale. Det vil heller ikke forundre meg noe særlig om det er denne som vinner hele greia også.

Min vurdering: 10/12
Sjanse for finaleplass: 90%



Ingen kommentarer: