Sider

Hva med........ Camilla North?

Camilla North, klar for MGP? Foto: Hentet fra Camilla Norths
video på YouTube
Camilla North er en norsk artist, låtskriver, modell og lærer og eier av sin egen musikkskole. I fjor fikk hun en av sine låter antatt til å delta i San Marinos uttaking til Eurovision. I 2019 så er hun kanskje klar for å vise seg fram for et større norsk publikum. Gjennom MGP?
Så i min serie hvor jeg presenterer artister jeg både tror kan være sannsynlige for MGP, og som jeg ønsker velkommen spør jeg i dag: "Hva med....... Camilla North"?



Bergensjenta Camilla North er musikk. Alt hun tar i har med musikk å gjøre. Men det helt store gjennombruddet i det store publikummets bevissthet har så langt latt vente på seg.

Men etter mitt skjønn så er MGP som skapt for henne, og med den rette låta burde også hun være skapt for MGP.

Camilla North er den første norske låtskriveren med fullført master i låtskriving. Den fullførte hun ved "Bath Spa University" i England. Hun har levert låter til store deler av verden og har som låtskriver toppet Billboard World List med låta "Deja Vu" som ble framført av F(x). Nå samarbeider hun med artister og låtskrivermiljøer i USA. I tillegg til å drive sin egen musikkskole.

Så fikk hun altså med en av sine låter med i den bisarre finalen i San Marino i fjor. Som ble arrangert i Bratislava og hvor folk fra hele verden kunne være med.

I et intervju jeg gjorde med henne for escNorge.net sa hun dette om den opplevelsen:

- Det var veldig fokus på sminke og kostyme noe jeg ikke hadde tenkt så mye over. Så det var litt morsomt at folk hadde løshår og vipper, og vinger og alt mulig. I tillegg var det jo et høyt tempo. Jeg skulle skrive låten min på to dager, og så fremføre den direkte på TV, og fikk 20 minutter øving med koreograf. Og så koret vi jo også for hverandre og da merket man intensiteten og nervøsiteten blant alle. Men jeg fokuserte på å ha det gøy og virkelig koste meg på scenen. Det kriblet litt ekstra når jeg begynte å synge, og jeg hørte jubelen i publikum. Det var virkelig gøy.

I samme intervju sier hun dette om en mulig deltakelse i en norsk finale:

– Jeg har alltid likt Eurovision, og synes det er et spennende show som samler så mange land i verden til en skikkelig musikk fest. I de senere årene har jeg også vært med på låtskriver camper hvor fokuset har vært på Eurovision. Det var derfor veldig stas å bli plukket ut til å både skrive og fremføre en låt i finalen til San Marino i år.
Camilla er lett å be når vi spør om hun kunne tenke seg å stille i den norske finalen.

– Jeg kunne absolutt tenke meg å delta i den norske finalen. Det var veldig stort å få være med i San Marino, men det hadde jo vært veldig spesielt å få synge for Norge.

Skulle jeg følge min magefølelse, så er Camilla på ingen måte usannsynlig i neste års norske Grand Prix- finale. Hun har tidligere i år skrevet på instagram at hun har jobbet med lansering av en EP i høst, nå er den utsatt til nyåret. Og årets norske MGP-artister presenteres på nyåret, nærmere bestemt 25.januar.

Se Camillas opptreden i San Marinos finale her:

Her er hennes låt som er mest strømmet på Spotify med nærmere 200.000 strømminger. "Still Alive"
Og nå, siden vi er bare én uke unna 1.søndag i advent, så avslutter jeg med Camilla Norths: "Min julekalender". 
  • Camilla North er født i Fyllingsdalen i 1984. Egentlig navn: Camilla Norderud
  • Deltok i "Live and unsigned" i 2008 sammen med 10.000 andre, og havnet i Topp 15
  • Den første nordmannen som fullførte en master i låtskriving
  • Har toppet "Billboard World"-listen med Deja Vu
  • Deltok i San Marinos utvelgelse til Eurovision i 2018
  • Jobber også som modell
  • Driver sin musikkskole "Camilla Norths musikkskole"

Ingen kommentarer: