Sider

Hva med........ Erlend Bratland?

Kan Erlend Bratland være aktuell til MGP2019? Foto: Hentet fra
musikkvideoen til "Reis meg opp" fra 2016.
Helt fram til 25.januar når samtlige artister og låter til neste års Melodi Grand Prix blir presentert, så lager jeg artikler om artister jeg av ulike grunner tenker kan være aktuelle. Noen er tatt nærmest helt ut av løse lufta. Og mer å betrakte som et ønske, som ville kunne være realistiske å få med. 
Mens andre navn er noe mer begrunnet enn andre. Dagens navn er i den siste kategorien. For dette er et navn som jeg har hørt konkrete rykter om. Navnet er Erlend Bratland. 


Erlend Bratland fra Norske Talenter i 2007. Foto: Se og Hør. 



Erlend Bratland vant Norske Talenter i 2007. I finalen framførte han "Lost" med artisten Anouk. En nederlandsk stjerneartist som også deltok i Eurovision for Nederland i 2013 med sangen "Birds". Den gangen vant han med sin store stemme, som ble sammenlignet med nå avdøde Jan Werner Danielsens. Erlend Bratland hadde et tydelig image med sitt karakteristiske fargerike hår, som kunne være grønt, blått eller rødt. Alt ettersom.

Bratland ga ut albumet "True Colors" i 2008, og solgte til gull. Samme år ble han også nominert til årets nykommer, og låta "Lost" ble prisebelønnet som årets hit.

Så ble det egentlig stille ganske lenge Karmøy-gutten. Før han gjorde en tilbakekomst som artist og låtskriver i MGP med låta "Thunderstruck" som han da framførte sammen med KORK i den norske finalen. hvor han kom til gullfinalen.

Rykter "på byen" sier at Bratland skal være aktuell til neste års MGP, uten at det er fra noe som kan kalles offisielle kilder. Men i denne fasen er jo rykter og spekulasjoner en del av moroa, og ryktet tilsier at Bratland kan være aktuell med en låt som heter "Amazing".

Skulle det stemme er det et velkomment gjensyn for min del. Bratland virke litt stiv og nervøs på scenen i 2015, men stemmen var det som vanlig ingenting å si noe på. Låta var da også en ganske mektig power-ballade som kledde han godt, sammen med strykerne og trøkket han fikk fra KORK.

Dersom ryktene skulle stemme så håper jeg han stiller med et tøft power-pop nummer i samme genre som vi har hørt fra for eksempel Lady Gaga. Og kanskje Bratland selv skal få lov til å konsentrere seg om å synge, mens andre tar seg av å få nummeret til å bli spektakulært på scena.

Bratland har mange fans til felles med Eurovision-fansen. Så jeg tror dette vil være velkomment ikke bare hos meg, men også hos mange Esc-fans.
Så gjenstår det å se om ryktene stemmer.

I desember spiller han showet "Erlend Bratland 2008-2018" i Tønserg, der han for tiden bor. På Facebook skriver Bratland at han håper han kan få reise mer i rundt i Norge med showet sitt.

https://www.instagram.com/erlendbratland/
https://www.facebook.com/ebratland

Her kan du se Erlends finaleframføring av "Lost" i Norske Talenter:



Her er Erlends Grand Prix-låt "Thunderstruck" i MGP, 2015. I denne låta gjør han også et tilbakeblikk på den lille, unge og usikre gutten han var da han hadde grønt hår og deltok i Norske Talenter.



Her er en liten video av gutten som spilte Erlend Bratland som ung i musikkvideoen til "Thunderstruck".



For to år siden ga Erlend Bratland ut en norsk versjon av Secret Gardens "You raise me up".




Fakta: 
- Erlend Bratland er født i 1991 på Karmøy ved Haugesund.
- Var med i musikalen "Oliver" bare 13 år gammel.
- Vant Norske Talenter i 2007 
- Ga ut albumet "True Colours" som solgte til gull, og låta "Lost" ble kåret til årets låt under Spelemannprisen 2008
- Deltok i MGP i 2015 med "Thunderstruck" og kom der til gullfinalen. 

Ingen kommentarer: