Sider

Hva med........? Biru Baby?

Biru Baby går for å være høyenergiske og kompromissløse.
Noe jeg gjerne ser i MGP også. 
I min serie på bloggen med artister og band jeg kunne tenke meg å se og høre i MGP har jeg i dag tenkt å presentere noe av det litt mer "sære". Benadet "Biru Baby" som har bygget seg opp en trofast undergrunn fanskare, og har faktisk et rykte som et av Norges beste liveband. De som er opptatt av genrebredde bør jo trykke dette bandet til sitt bryst. For disse har flere genre representert i musikken sin. 



MGP skal selvsagt ha med de kjente navnene. Men det skal også være plass til artister som bobler under overflata og er på vei opp. "Biru Baby" spilte som headliner på fredagen under årets Riddu Riddu festival og er en gjeng super-energiske jenter.

Det bør etter min mening være en eller to låter i en norsk finalen som vekker oppsikt og som blir elsket og hatet. For vi har sett det på resultatene internasjonalt at det ofte er de låtene som vekker oppsikt og som noen elsker, og andre hater som trekker det lengste strået.

"Biru Baby" har tekster hvor de blander samisk, engelsk og russisk. Bandet ble dannet i 2004 under navnet "Cyaneed". I 2006 fikk de nasjonal oppmerksomhet fordi de laget en låt til filmen Kill Buljo. En låt som het "Dødsmaskin".( https://youtu.be/TCUR30rPm8Q) De har turner i Sverige, Russland og spilt mye i Liverpool  i 2007.

i 2015 skiftet de navn"Biru Baby". Tidligere i år ga de ut albumet "Ancient Call" som forvirret, irriterte og begeistret musikkanmeldere. https://www.nrk.no/sapmi/biru-baby-gir-ut-albumet-_ancient-call_-1.13963134

28.juni i sommer  spilte de også på Oslo Pride å hovedscenen. Også der kompromissløse, pompøse og fengende.
Musikkjournalist Ole Jacob Hoel, Adresseavisen sa før bandets konsert på Blå i Oslo i April: 

«Dette er en gjeng som vet hvem de er, hvorfor de gjør det de gjør, og som omtrent er villige til å
dø for at publikum skal skjønne alvoret. Og leken.»

Det er nettopp en slik holdning som kan være både viktig å vise fram i MGP, og som kan gjøre det bra internasjonalt. Som alltid kommer det helt an på låta. Selvsagt gjør det det.
Men siden vi ikke kan presentere ønskelåter, siden de ikke er offentliggjort ennå, så vil jeg eksemplifisere det bandet holder på med, med en video fra Januar 2018, som også er det mest populære kuttet på deres siste album.



Om du vil se en hel konsert med dem, så har du 40 minutter live her:



Fakta: 
- Hanna Reinsnes Moen på vokal, Karen Therese Ugelvik på bass, Ida Iki på gitar og Henrik Gustavsen på trommer.
- Har turnert i mer enn ti år og regnes som et av Norges mest eksentriske og energiske liveband
- Har turnert i Sverige, Russland og England
- Blander samisk, engelsk og russisk. 





Ingen kommentarer: