Sider

I dag avgjøres Toojis og Norges skjebne i ESC

Klokka 11 i dag avgjøres Toojis og Norges skjebne i årets Eurovision. Vinner vi? Eller ryker vi ut av semien?

Det er mulig jeg tillegger startrekkefølgen i semien litt vel stor betydning ved disse spørsmålene. Men det er ingen tvil om at startrekkefølgen har en del å si.
Stella hadde et elendig startnummer i fjor; nummer to i første semi.
Vi VET at Tooji vil ha et bedre startnummer enn det. For noen uker siden ble det trukket i hvilken semifinale de ulike landene skulle opptre, og i hvilken halvdel av konkurransen. 
Grunnen til at dette avklares så tidlig er at delegasjonene skal kunne time reisa til prøver til rett tid. De første som ankommer Baku er de som skal opptre i første halvdel av første semi, deretter kommer de som opptrer i andre halvde. Så følger de som er er første halvdel av andre semi, så til slutt kommer Norge og resten av de som skal ut på scenen i andre halvdel av siste semifinale.

Men siste halvdel av andre semi kan innebære alt fra å starte som nummer 9, som nummer 18. 
Drømmen ville være å få ballader som Estland og Kroatia før oss, og så kanskje en rolig låt etter oss også. Da vil Stay stå maksimalt ut og tjene mye på det.


Det vil vel være for mye å håpe på at vi trekker startnummer 18, men det ville selvsagt være fantastisk å få avslutte semifinalene med Toojis Stay.


Det vi ikke bør håpe på er å ha storfavoritten Sverige rett før eller etter oss. Det er ikke til å komme fra at vi da KAN komme litt i skyggen.
Whatever, dette blir veldig spennende. 


Følg trekning av starrekkefølgen live ved å trykke på denne linken:


http://www.eurovision.tv/page/news?id=49613&_t=today_running_order_draw_-_watch_live_at_1100_cet

Norge trakk nettopp startnummer 16! Det er nesten sist, og et utrolig godt startnummer. Vi har en ballade rett etter oss, og selv om det er en sterk ballade, så vil Stay få maksimalt ut av startposisjonen. Sverige var ikke så heldige, og starter midt i haugen som nummer 11.

Så har de også trukket startrekkefølgen for de fire store, samt Azerbaijan som alle er direktekvalifisert til finalen. England trakk startnummer 1. Det er direkte uflaks, og en ekstremt vanskelig startposisjon.
Men Brotherhood of Man vant fra startnummer 1 i 1976, så det er mulig.

Hvis Norge nå greier å kvalifisere oss til finalen, så vet vi foreløpig ikke vårt startnummer der. Det blir trukket under pressekonferansen etter vår semifinalen den 24.mai. Lenge å vente ;-)
Vi vet i alle fall at Toojo slipper å åpne slik han gjorde både i delfinalen, og i finalen i Norge. For det er det selveste Engelbert Humperdinck som må gjøre.

Ingen kommentarer: