Sider

Norge trakk fantastisk startnummer! Gratulerer Tooji!

For få minutter siden fikk vi vite startrekkefølgen i semifinalene. Norge kunne nesten ikke fått en bedre posisjon. Av 18 deltakere stiller vi som nummer 16, med en ballade rett etter oss.  Rett før oss har vi en ganske hard rockelåt fra Slovakia. Selvsagt kunne vi ønsket oss en ballade også før oss, slik at vi hadde skilt oss enda mer ut. Men dette er så bra som vi kunne håpet på.
Favoritten Sverige er litt uheldige med start nummer 11, men de har en ballade fra Kroatia før seg og vil nok profitere på det. Selv om Kroatia har en fin ballade. Etter Sverige kommer grusomme Georgia, som jeg ikke har møtt noen som skjønner noe av. Sverige er dermed pakket brukbart inn, slik at de blir lagt merke til. Det er ingen tvil om at de nok greier finaleplass fra dette startnummeret. Det tror jeg Norge også greier.  Se hele startrekkefølgen her:



I tillegg til startnumrene i semifinalene ble det også trukket startrekkefølgen for de fire store, samt vinnerlandet Azerbaijan som er direktekvalifisert til finalen. Her synes jeg mest synd på England, og Engelbert Humperdinck som trakk start nummer 1, og åpner ballet. Det er en vanskelig startposisjon, men Brotherhood of Man vant fra startnummer 1 i 1976 med låta "Save your kisses for me", så det er ikke helt umulig.


Her er hele startrekkefølgen.



Første Semifinale:
  1. Montenegro
  2. Iceland
  3. Greece
  4. Latvia
  5. Albania
  6. Romania
  7. Switzerland
  8. Belgium
  9. Finland (wildcard)
  10. Israel
  11. San Marino
  12. Cyprus
  13. Denmark
  14. Russia
  15. Hungary
  16. Austria
  17. Moldova
  18. Ireland (wildcard)

Andre semifinale:

  1. Serbia
  2. FYR Macedonia
  3. The Netherlands
  4. Malta
  5. Belarus
  6. Portugal
  7. Ukraine (wildcard)
  8. Bulgaria
  9. Slovenia
  10. Croatia
  11. Sweden
  12. Georgia
  13. Turkey
  14. Estonia
  15. Slovakia
  16. Norway
  17. Bosnia & Herzegovina
  18.  18.   Lithuania (wildcard)


Slik starter de fem store, samt vinnerlandet Azerbaijan i selve finalen.
Hvis Norge skulle greie å kvalifisere oss til finalen, så vil startnummeret bli trukket på pressekonferansen rett etter semifinalen.
 
1. England
9. Frnakrike
10. Italy
13. Azerbaijan
19. Spain (wildcard)
20. Germany

5 kommentarer:

Marianne Gjestrumbakken sa...

Hei!! Skjønner ikke at Sverige kan være favoritt.. Jeg personlig tror den låta er litt for spesiell og er usikker på om den vil slå an rundt i europa.. Norge derimot sender et superbra bidrag med en fantastisk artist med en fantastisk utsråling og personlighet. I år vinner Norge:))

Villaveien nr 1 sa...

Å så flott:)
Hurra for Tooji. han kommer nok videre ja.

Anders M. Tangen sa...

Hei Marianne! Det blir spennende! Jeg tror Norge har ligget litt for lavt på oddsen i det siste. Den har nå fått et veldig bra startnummer i semien. Får vi også et bra startnummer i finalen, om vi kommer oss dit, har vi en sjanse til topp fem. Jeg tror Tooji legger opp til den sluttspurt når ESC nærmer seg. Og da mener jeg alt i fra 1. til 5.plass :-) Jeg liker den svenske veldig godt jeg. Men England er storfavoritten min. Synd den har fått et vanskelig startnummer i selve finalen.

Anonym sa...

Hva menes med Wildcard? Ser at mellom annet at Litauen og Ukraina har wildcard. Kommer disse uten videre videre til finalen, eller er det ekspertjuryen sine favoritter?

Anders M. Tangen sa...

Det er egentlig litt misvisende at det står wildcard i denne oversikten. Det har ingen betytdning lenger. Men da trekningen foregikk i Baku tidligere i dag så fikk noen land et såkalt wildcard i stedet for et startnummer. Det innebærer ganske enkelt at de kan velge startnummer helt på egenhånd. De har altså ingen andre fordeler i forhold til å komme seg til finalen. De har bare hatt lit mer flaks enn de andre :-)