Sider

Folket avgjør i kveld. Folket, det er deg!

Så er den store dagen her! I kveld skal det norske folk bestemme hva de mener vil være den beste representanten for Norge i den internasjonale semifinalen i Baku i mai.
Sender vi en sang som overlever møtet med den Europeiske fagjuryen, og det Europeiske folket i semifinalen så er vi med i finalen. Det hadde vært gøy å bli med i finalen i år. 
Det er moro å se den internasjonale finalen selv om Norge ikke er med, men mye mer gøy når vi kan heie på oss selv, og se Norway få poeng fra Europa.

Derfor håper jeg folket velger en sang, som har mulighet for å komme seg til finalen.











Ifølge målinger i Europa er det mitt inntrykk at Tooji med låta "Stay" som har blitt mest lagt merke til i utlandet. Men også Noras låt "Somewhere beautiful" har sine tilhengere. Tommy Fredvangs "Make it better" er en uprunning dark horse.
Reidun Sæthers "High on love"ser ut til å være blodfansens største favoritt ute i Europa.


I kveld kan du ikke stemme helt fra sendestart, men du vil i løpet av sendingen få beskjed om når du kan stemme, og hvordan. Det er altså ikke mulig å drive store kampanjer på forhånd, uten å se sendingen. Det er mest fair!


Håper også at stemmene nullstilles i gullfinalen, slik at artistene i denne får en reell mulighet for å forbedre seg fra første opptreden.

Avstemninger i MGP kan ofte være så spennende og følelsesladet at de nesten gjør at sendingen går i stå. La oss unnne oss et gjensyn med MGP i 1989 da Teigens "Optimist" ikke engang kom til gullfinalen. 5000 publikummere ga seg ikke, og ropte Teigen, Teigen, Teigen, Teigen, Teigen, så programleder Øystein Bache nesten fikk problemer med å ro det hele i land. Spol deg gjerne fram til 6:30 :-) Makan til intens stemning har jeg aldri opplevd.




Min bønn til deg som leser dette er: STEM!!


Få fram en låt som kan få oss til finalen i Baku. Selv om du kanskje ikke pleier å stemme, så gjør det i kveld! Jeg har hørt at det i en finalen, en gang sto på 61 stemmer mellom en første og andreplass. Har ikke fått ryktene bekreftet, men stemmer de så er det ofte veldig jevnt!


Slik stemmer du i kveld:
http://www.nrk.no/programmer/tv/melodi_grand_prix/1.7990144






Ingen kommentarer: