Sider

Silya - If she can make it there, she can make it everywhere! Silya klar for MGP

Husker du Multicyde? Dette hip-hop bandet som tok for seg strofer fra Flåklypa Grand Prix og laget en hitlåt ut av den? Du vet hun som sang på den låta? Det er Silya. Nå er hun gal dame, låtskriver og artist i New York, med en viss suksess og flere plateutgivelser bak seg. Hun har skrevet låta selv, lover høy energi og full dans. Jeg lier virkelig årets tendens i MGP; erfarne, dyktige artister som ike nødvendigvis har vist fram badekaret sitt i "Se og Hør" eller  snakket om krig og fred hos Skavlan.




Silya stiller med to låter i årets MGP. Den ene skal hun framføre selv, mens den andre skal framføres av Rikke Normann som vi husker fra MGP2011 da hun sang "It´s not that easy" sammen med Åste, og som med den prestasjonen vant sin delfinale med flest stemmer.

Norge har fostret flere artister som livnærer seg som utøvende og låtskrivere både i USA og ellers. Det er ikke slik at artister blir bedre av å bruke fritida på å slite ut røde løpere utenfor Colosseum kino i Oslo, eller tilbringe lørdagsvelden med å drikke Champagne i badekaret sitt sammen med Peter Pilgård.
Noen er dyktige musikere og kunstnere som får til tingene sine, uten å være på forsidene her hjemme.
Silya er en av disse.

Frank Sinatra synger om New York: "If I can make it here, I´ll make it anywhere. It`s up to you in New York". Når Silya har fått gitt ut flere av låtene sine, skriver låter så det griner etter og har flere opptredener i året, OG greier å leve av og bo i New York så skal ikke jeg være den som setter spørsmålstegn ved talent og profesjonalitet. Jeg vil vel heller se henne som den perfekte utfordrer av Janteloven.
Så spørs det om Norge er klar for en gal, proff USA-basert kvinnelig artist? Eller om det blir for fjernt fra slitte olabukser, cowboyboots, flanellskjorter og rue stemmer.

Jeg er ingen ekspert på Silyas katalog, men det jeg har sett ser innovativt, morsomt og lovende ut. Som jeg har sagt i flere blogg-innlegg tidligere er faenskapen i blikket og viljen til å vinne vel så viktig i MGP og ESC som alt det andre. Og du skal ikke titte Silya lenge i øynene før du får øye på denne gutsen.
Under ser du flere eksempler på låter fra Silya. Ingen av dem er i min favorittsjanger, men jeg ser dama har det som skal til for å lage noe kult til MGP. Hun er definitivtmed på å gjøre MGP til noe helt annet enn en talentkonkurranse ala Idol hvor unge talenter får opptre mer eller mindre for første gang på en stor scene.
I årets MGP er det talent, erfaring og profesjonalitet nesten hele veien.

Let me introduce: Silya!








Så en liten morsomhet til slutt. Du kan ikke være i tvil om at denne dama har vinnerinstinkt i øya etter å ha sett denne crazy greia:


Les mer om Silya på hennes side: http://www.silyamusic.com/

I dagens Dagbladet er det en artikkel om Sylia: http://www.kjendis.no/2011/12/13/kjendis/melodi_grand_prix/beyonce/cee_lo/silya/19378556/

Ingen kommentarer: