Sider

Show-rock med The Carburetors

I tillegg til Lise Karlsnes fikk vi i dag vite enda en artist. The Carburetors har turnert med sin harde, men lett tilgjengelige rock rundt i Europa. De er også kjent blant konsertgjengere i Oslo. For meg er det et nytt bekjentskap, men de lover pyro, et
allsangvennlig refreng og bånn gass. Da krever ikke jeg mer i første omgang. Les mer på:
NRKs Grand Prix sider





Det som er så moro i år er at det er mange artister med som JEG ikke har hørt om før. Men som jeg med enkel research blir klar over. På denne måten er MGP med på å utvide den musikalske horisonten min betydelig. Dette gjør det også tydelig for meg at det er mange dyktige, erfarne artister i Norge som ikke har slått gjennom på TV, i de glansede bladene eller i mainstream radio og derfor ikke befolker hitlistene i særlig grad.
Men ved litt enkel googling på nettet får jeg lese at The Carburetors er store i Tyskland, og har gitt ut flere album som har fått gode kritikker. Det er nesten pinlig at jeg ikke har fått dem med meg tidligere!
Derfor er det jo bra at vi har MGP som kan vise oss erfarne, profesjonelle artister som ennå ikke har nådd helt inn i folkesjela til oss nordmenn.
For meg er det overhodet ikke viktig at kjendisene fra "Se og Hør" er med i MGP. Det teller mer at de har sceneerfaring, har vist at de har evne til å fenge publikum og er kompetente musikere.

The Carburetors lager musikk i en sjanger jeg personlig ikke er stor fan av. Men du verden hvor moro det er at de stiller i musikkonkurannsen og gir oss noe å snakke om. Både med ei forhåpentligvis tøff låt, og et ildsprutende sceneshow.

Kanskje kan vi vente oss noe lignende dette. Opptaket er gjort i Oslo Spektrum, og er et skikkelig dårlig opptak. Men du kan jo ta en kikk om du vil:


Her er de et bittelitt roligere og mer stilisert hjørne, med sin nytolkning av "Daddy Cool".


Siden jeg ikke er noen ekspert på dette bandet, så kan du like gjerne få et par linker hvor du selv kan lese mer om dem om du vil.
Her er deres hjemmeside: http://www.thecarburetors.com/
Så, litt "facts" fra Wikipedia: http://no.wikipedia.org/wiki/The_Carburetors

Hvis bandet holder det de lover så kjenner jeg Grand Prix som kommer demonstrativt til å holde for øra, jeg kjenner Grand Prix fans som kommer til å stemme som gale på akkurat disse og jeg kjenner sånne som meg som kanskje ikke stemmer på dem, men synes det er gøy at de er med fordi de vekker engasjement. I promise you: ingenting er mer underholdende en en fykende forbanna GP-fan. Jeg vet, for jeg kan av og til være en av dem.

Ingen kommentarer: