Sider

Lise Karslnes drømmer om Grand Prix. Jeg drømmer om Lise Karlsnes

Nå begynner det virkelig å krible i Grand Prix-magen min. Da de første artistene ble klare var jeg avventende. Men når vi nå får Lisa Stokke og Lise Karlsnes på ei uke, er jeg mer enn optimistisk med tanke på en underholdende konkurranse i Januar. Jeg har lenge drømt om Lise Karlsnes, og skal i denne sammenhengen nøye meg med å utdype innholdet i en av drømmene: Om henne som Grand Prix artist. 


Jeg har hatt gleden av å se Briskeby live flere ganger. Både fordi jeg har vært komiker eller konferansier på firma-eventer der Briskeby har spilt, eller jeg har vært vanlig betalende publikummer. Noe av grunnen til at jeg har drømt om denne dama i MGP er holdningen hennes. Gutsen, vinnerviljen og dette blikket som bare utstråler: Du kødder ikke med meg. Låta, styling og alt det der er viktig nok for å lage tre minutter TV-underholdning som funker i MGP. Men det er ikke nok i seg selv. Det er det jeg kaller faenskapen som også må til. Alexander Rybak hadde det, Jahn Teigen hadde det og Maria Haukaas hadde det. Mens jeg personlig ikke så det samme hos f.eks Didrik Solli Tangen.Som vanlig på denne bloggen så skal du som leser få et lite innblikk i hva artisten har gjort før, og dermed kanskje også få en liten idè om hva vi kan vente oss i MGP.

Lise Karlsnes ble med i gruppen Briskeby i 2000, og solgte 130 000 eksemplarer av plata Jeans for Onassis. Litt moro med tanke på at hun i 2007 i samarbeid med Krogh Optik laget sin egen solribillekolleksjon.
En av deres store hitlåter var "Wide Awake". Her framføres den live under hitawards 2000, på TV2.



Den kanskje største hitlåten deres, som også var Brisekbys gjennombruddslåt med Lise som vokalist var Propaganda.



Både i 2010 og 2011 har hun sluppet låter som soloartist. Hun sier selv at den hun ga ut i September i år, er det som best representerer hennes nye stil
For meg minner dette mye om elektronika-låtene vi har hørt fra Robyn.
Det er etter min mening, drivende rytmer og et melodisk refreng som lett fester seg i hennes ferskeste låt "Red Hot". Denne låta er produsert av Thomas Eriksen som blant andre har jobbet med pop-kometen i 2010: Lars Vaular.


Jeg håper det er noe i denne stilen vi får fra Lise Karlsnes i MGP.
Men ikke minst håper jeg at det norske folk, som etter min smak er vel trauste i stemmegivningen sin våger også å stemme på det tøffe, det kule og energiske. For det er nemlig hennes låt, i følge henne selv.

Lise drømte om MGP, jeg har drømt om Lise i MGP. La oss håpe det ikke blir mareritt for noen av oss.

Ingen kommentarer: