Sider

Håvard Lothe med band. Radiovennlig, følelsesladet pop?

Håvard Lothe Band. Nja, det vekker kanskje ikke like mange assosiasjoner og bilder i hodet som om jeg sier Kurt Nilsen Band. Eller Tone Damli Aaberget for den saks skyld. Men Håvard Lothe er altså ikke noe alminnelig Idol-talent med nummer på magen med erfaring fra to lugubre karaokoe-kvelder på på Lugano Pizzeria og Karaoke i Bygdevik. Han har studert musikk ved Paul Mc. Cartneys "stjerneskole" i London, blitt behandlet som stjerner i Kina og blitt en del spilt på radio. Hans første CD "Live in Concert" som kom i 2007 kom inn på bestselgerlistene i Norge. Bare det å debutere på platemarkedet med en live CD viser i alle fall at vi her har å gjøre med en som behersker live-opptredener. Det er akkurat DET MGP handler om. Så velkommen til musikkens NM Håvard Lothe. 



Håvard Lothe har en fantastisk informasjonsrik hjemmeside med en egen liten TV-kanal hvor du kan følge han blant annet på en sinnsyk tur til Kina, hvor kineserne trodde Håvard Lothe band virkelig var et av vestens aller største band, og behandlet dem deretter. Med limousiner og full pakke.
Noen vil kanskje hevde at han hadde høye tanker om seg selv også som debutant i 2007 da han havnet i medias søkelys i Bergen, fordi noen hevdet han ville bruke Kirkens Bymisjon for å få låtene sine spilt på radio. Du kan lese om den saken her. Det var en uhedlig mailutveksling som kom ut i media.
Men jeg synes Håvard Lothe forklarer seg godt, og viser en vilje til å nå fram med musikken sin, samtidig som han er glad hvis den kan hjelpe andre.

Sangen han deltar med, kaller han selv en "ærlig sang om det å bli pappa". Låter det kjent?
Babel Fish hadde det samme tema i sin låt under MGP i fjor. En låt som gjorde det bra der, og som også ble en radio-hit på P1 i en litt mer neddempet versjon.


Håvard Lother er fra Florø, som i år arrangerer delfinale for andre gang. Kanskje får han spille på hjemmebane?
Så, hva driver denne Lothe med?
Her er et par eksempler. Først, siden dette er en Grand Prix blogg, en låt han gjorde sammen med Christine Guldbrandsen som representerte Norge med "Alvedansen" i 2006.




Og her er han live.






Jeg er verken optimist, eller pessimist til låta. Er vel det jeg kaller avventende til hvordan dette vil gjøre seg i MGP.

Ingen kommentarer: