Sider

Markus og Martinus klare for MGP 10.mars?

Det er så absolutt ikke helt på jordet og spekulere i om Markus &
Martinus kan være en av artistene i neste års MGP.
I dag ble det kjent for alle at den norske finalen i neste års Melodi Grand Prix blir lørdag 10.mars i Oslo Spektrum. Torsdag 29.juni skrev jeg følgende Blogginnlegg: "Jeg holder av lørdag 10.mars". Siden har det egentlig ikke vært mye tvil om finaledatoen. Men nå har NRK bekreftet datoen i et svar til et spørsmål på sin egen instagramkonto. 

Da er det med datoen avklart. Så da er det vel lov å sparke igang spekulasjonene om artister, låtskrivere også videre?
Det er jo det som er gøy.

Som et av de heteste navnene vil jeg trekke fram Markus & Martinus. Det er flere grunner til at jeg tenker at de kan være en av neste års artister.
Her er noen:


  • MGP-general Stig Karlsen har uttalt til meg i et intervju for escNorge at det er noen artister som er mer åpenbare enn andre i 2018. En slik måte å formulere seg på kan jo hentyde til at Markus og Martinus i 2018 er gamle nok til å kunne delta. Noe de ikke har vært hittil. Samt at de er noen av Norges største popstjerner for tida

  • Markus & Martinus sa til NRK i fjor at de drømmer om engang å få representere Norge o Eurovision. Dette sa de etter at de var poeng-opplesere for Norge under den internasjonale finalen i Ukraina i Mai

  • Markus  & Martinus har vært i studio sammen med Linnea Deb. Det er damen som skrev "Heroes" som vant Eurovision for Sverige. Hun har skrevet 11 bidrag for Melodifestivalen. Hun skrev også "Thunderstruck" som var med i den norske finalen i 2015. Kan dette være noe som tyder på at noe er på gang. Bildet ble publisert på artisten Sirius sin instagram konto i September. 


  • Markus & Martinus er på stor turné i sju Europeiske land. Den starter i Berlin 4.november og avsluttes 4.mars. Altså akkurat tidsnok til at de rekker sceneprøvene til en Grand Prix-finale i Oslo Spektrum 10.mars. Turnéen spilles for øvrig på svære arenaer og er stort sett utsolgt. Blant annet spiller de to ganger for fulle hus i Oslo Spektrum og i  Globen i Stockholm. http://marcusandmartinus.com/#!/concerts
Personlig har jeg veldig sans for hva disse gutta har fått til. Noen av låtene treffer meg bedre enn andre. Men jeg er en gubbe, og musikken er ikke primært laget for meg. Men jeg synes dette er dyktige gutter med et solid og profesjonelt apparat rundt seg. Markus & Martinus er definitivt et av de aller største popnavnene Norge har akkurat nå. De som kritiserer MGP for ikke å ha med kjente og populære navn vil måtte bite det i seg om M&M stiller opp. Uansett hva en måtte mene om deres musikk. 
Og akkurat det skiller dem jo ikke fra noen andre artister. Det er delte meninger om alle. Slik skal og må det være.

Med M&M i MGP vil det i alle fall ikke bli noen problemer med å få utsolgt hus i den norske finalen 10.mars. Så jeg heier på Markus og Martinus i MGP. Alt kommer til syvende og sist an på låta. Selv om jeg personlig håper de stiller med en låt skrevet av en norsk låtskriver og ikke en svensk. 

Her kan vi se Markus & Martinus live fra "Grattis Kronprinsessan" som er en hyllest til Kronprinsessen i Sverige som sendes på TV. Dette er låta "On this day". En spesialskrevet låt til Kronprinsessen for anledningen: 




Ingen kommentarer: