Sider

Jentebølge i MGP2012. Marte Valle og Miss Harmonica er klare

I dag fikk vi to nye artister inn i startfeltet til MGP2012. Hittil har vi bare fått høre om jenteartister. Så hittil må vi kunne snakke om den jentebølge. Det er forsåvidt uten betydning, men det er bare langhåra jenter med hittil. Det er litt sånn typisk Grand Prix facts, ikke sant?
I dag fikk vi vite at Marthe Valle og Miss Harmonica også blir med. Sistnevnte med det nye artistnavnet: Minnie Oh. Jeg tror at vi ved dette både har fått det såre, vakre og nære med Marthe. Så har vi fått den totale fargesprakende galskapen med Minnie Oh.







På NRKs egne MGP-sider sier Per Sundens at Minnie Oh var en slags Lady Gaga før Lady Gaga var Lady Gaga selv. Det egentlige navnet til Minne Oh er Monica Johansen. Men hittil har hun altså vært en del av indie-ungergunnsmiljøet i Oslo under artistnavnet Miss Harmonica. Blant annet har hun spilt under den store internasjonale motevisningen til den norske designeren Fam Irvvold.
Det hadde vært moro om Minnie Oh kom på scena ikledd en telefon, en agurk eller noe annet som Fam Irvold kunne greie å finne på. Om ikke hun finner det på, så finner kanskje Minnie Oh det på, helt av seg selv?

Kanskje viser denne videoen noe av hva vi kan vente oss?


 At hun kan lage et fargesprakende show kan dette bildet være et bevis på:


Den andre artisten som har blitt kjent i dag er Marthe Valle. Ei godjente jeg har hatt godøyet til lenge. Hun er den rake motsetningen til Minnie Oh.
Jeg husker en av Marthes framføringer under Norske Talenter som fikk både meg i samboeren min til å sitte her med både ståpels og blanke øyne. I 2005 fikk hun Spelemannprisen som beste nykommer.
Jeg tror vi i låta til Narvikjenta, "Si" kan vente oss ærlighet, inderlighet varme og trygghet.
Her er en av Marthes framføringer under Norske Talenter:

Her er en annen låt fra Marthe fra 2006.



Så dermed er det bare jenter som sålangt er offentliggjort som artister i MGP2012.
Her er de vi vet så langt.



ArtistSangMusikk / Tekst
Irresistible
Malin Reitan«Crush»Beyond51
Isabel Ødegård«I've Got You»Thom HellIsabel Ødegård
Nora Foss Al-Jabri«Somewhere Beautiful»Christian IngebrigtsenEivind Rølles
Minnie Oh«You and I»Monica Johansen
Marthe Valle«Si»Marthe Valle
Plumbo (Band)Ola Nordmann
I tillegg er det nettopp bekreftet at Halden-bandet Plumbo skal være med. Med låta "Ola Nordmann". 
I så fall kan vi vente oss litt sånn røff Teigen pop med refrenger som setter seg og som får folk til å klappe med. 
Her er hjemmesida til fanklubben til PLUMBO

Under er videoen til "Møkkamann" som ble en hit i 2010 på en del radiostasjoner. Plumbo har turnert rundt i hele landet både i 2010 og 2011. 

Jeg synes dette så langt er et godt startfelt. Vi har ei jentegruppe som har lovet oss show, og glede. Vi har Malin som tar seg av fjortispopen. Isabel Ødegård sikrer det litt jazzy, voksne uttrykket. Nora Foss Al-Jabri kan gi oss wow-følelsen hvis låt er god. Minnie Oh garanterer glamour, galskap og show, mens Marhe Valle gir oss "all den nærhet vi kan få", for å sitere Kate Guldbrandsen "Nærhet" fra 1989. Plumbi sikrer poprock-liveband sjangeren 

Ingen kommentarer: