Sider

Talseth og Pedersen tar feil: Deltakerne i årets MGP ikke spesielt unge.

Så nærmer det seg Grand Prix igjen, og akkurat som julemarsipanen kommer overraskende på oss i oktober, så kommer Jostein Pedersen ut av hula et par ganger i året for å gulpe litt eder og galle over Per Sundnes, NRK og MGP. MGP 2012 er ikke noe unntak. Denne gangen kritiserer han artistvalget til årets MGP for å inneholde for få kjente navn, og for at de er for unge, i gårsdagens VG. Det samme gjør Thomas Talseth, musikkkommentator i samme avis. Bare så dumt at dette ikke stemmer. Snittalderen på årets artister så langt er 28 år.





De skal selvsagt få mene hva de vil. Jostein P. skriver at han ikke har hørt låter fra mer enn tre av årets artister. Kanskje er dette bevis på at han har bodd litt for lenge i London. Om han har hørt norsk radio, bør han ha hørt Marte Valle med denne f.eks: "Better off without you" fra 2006.


Har Jostein Pedersen heller ikke hørt Malin Reitan? Med f.eks denne:

Heller ikke har han visst fått med seg Nora Foss Al-Jabri, som de fleste av oss har fått med oss med denne, selv om Noras opptredener på blant annet Oprah Winfrey er bedre kjent enn denne utgivelsen:



Gruppa "Plumbo" som er den eneste som har fått platinaplate for digitalnedlastet singel med "Møkkamann" har Jostein Pedersen fått med seg. 



Litt merkelig er det også at han, som fagperson som han kaller seg, ikke har fått med seg Miss Harmonica kjent fra Bylarm, og ulike opptredener og utgivelser. Kanskje ikke noen a-kjendis, men absolutt ingen ukjent innen sin sjanger. Artistnavnet under MGP 2012 er Minnie Oh. Her er hun live med "Get Dancy", som jeg synes det rart Jostein P ikke har fanget opp på en eller annen klubb.




Så er det ikke SÅ merkelig at han ikke har hørt låter fra Irresistible. Men de er altså i studio nå og spiller inn album, og ifølge Sundnes er de signa for Benelux-landene og Tysklan.

Okey, jeg skal ikke raljere veldig over at Jostein P mener at dette er ukjente artitster. For kanskje er de nettopp det. For mange av oss. Men helt ærlig, hvor mange a-kjendis artister har vi egentlig for tida? Ikke veldig mange. Det var på 70-80 tallet at vi hadde noen pop-stjerner som alle visste hvem var. Nå er det mer slik at ulike artister er "stjerner" innen sin sjanger. I dette perspektivet synes ikke jeg startfeltet så langt er så ukjent. Og som Jostein P sier, det er bare seks artister som er offentliggjort så langt. Jeg tipper det kommer tyngre, eldre og mer kjent "skyts" fra NRK i løpet av de kommende dagene og ukene.
Det er moro med veldig kjente artister på scena, som i 2010. Men det er ikke avgjørende for suksess i Azerbaijan i mai. Der nede gir de blanke i om artistene er "kjente" fjes i "Se og Hør" i Norge. Alexander Rybak vant, selv om han ikke var noen a-kjendis på forhånd. Og han slo alle kjendisartistene på hjemmebane.

Så var dette med alder da. Talseth og Pedersen kritiserer at det er så unge artister med. Det stemmer ikke. Snittalderen i år, så langt er 28 år. 
Jentene i Irresistible er alle rundt 22 år, gutta i Plumbo er rundt 42 år, Isabel Ødegård er 34, Marthe Valle er 30, Nora og Malin er 16 år når de skal opptre i MGP. Jeg vet ikke alderen på Minnie Oh, men hun er i alle fall godt over 20 år, og trekker derfor ikke snittalderen ned.

Men VG ringer vel rundt til sine faste hoff-synsere, og slike hoff-synsere vet jo hva som skal til for å få et oppslag, det er å sutre litt og være negativ.
Uansett, jeg er også litt avventende så langt. Men gleder meg over alle artistene, og håper selvsagt på en eller annen stor kjent artist. Men det er mest på grunn av interessen for showet, og ikke fordi en kjent artist er en garanti for suksess i ESC.

Ingen kommentarer: