Sider

La oss være mentalt forberedt folkens.

Det har vært litt stille fra meg en stund på bloggen. Det skyldes delvis reise, ferie og jobbing. Men også at det er hyggeligere å blogge om positive ting for Norges del, enn litt negative. Jeg elsker Stella, og hun gjør alt hun kan med "Haba Haba". Det var ingen andre sanger jeg heller ville sende til ESC enn den. Men, etter å ha sett prøvene til vår semi, og lest folks reaksjoner er jeg veldig i tvil om vi kvalifiserer oss. Jeg tror sjansen for at vi kvalifiserer oss er ca 30%


Vips så er de første prøvene unnagjort i Düsseldorf. Stella hadde sine første skritt opp på den gedigne scena. Etter øvingen hadde Stella en fantastisk sjarmerende pressekonferanse. 

Den aller største uavhengige nettsiden om ESC heter ESCNation, og de har vært veldig positive til Norges første prøver. http://www.esctoday.com/news/read/17256
En annen stor side ESCNation har Norge helt klart i vippeposjon. Noen bloggere tilknyttet nettstedet tipper oss inn i finalen med små marginer. Mens andre på samme siden tipper oss ut med små marginer.
http://escnation.com/blog/node/55

Tradisjonelt har også den irske nettsiden All Kinds of everyhing en viss tyngde.
Der tipper "Miss Dove"Norge såvidt inn. Litt interessant er det at hun tipper storfavoritten Ungarn ut av semien.
Mens Keith, som er en velkjent Norges-misliker ikke har Norge inne på sin Topp Ti liste.
http://akoe07.livejournal.com/

Her kan du se en av Norges første prøver:


Dersom vi kikker opp oddsen. Så er de litt mer positive. De tror fortsatt at vi ender opp rundt en tiende plass i finalen, og selvsagt derfor også kvalifiserer oss.

Så hva mener så jeg? Jeg tror vi har 30% sjanse til å kvalifisere oss. Vår semi er stappfull av land som aldri, eller sjelden har blitt slått ut av noen semier fordi de enten har mange venner eller naboer som tradisjonelt stemmer på dem. Fra såkalt "eksperthold" i Grand Prix-klubben som kan dette med statistikk har jeg fått høre at hele ptte plasser fra semien er reservert "faste" deltakere.
Da er det bare to plasser igjen. Om disse skal vi slåss med land som f.eks Finland, Sveits og Albania.

Stella gjorde en god prøve. Men personlig synes jeg hun bør stille med utslått hår på scene i semien den 10.mai. Jeg synes hun skal kutte disse tilleggsgreiene sine hvor hun synger "yeah, yeah, yeah". De blir masete og dessverre litt out of tune. På resten av sangen synger Stella nå helt perfekt, og 100 ganger bedre enn i den norske finalen. Personlig likte jeg også bedre det litt rotete inntrykket sangen hadde i MGP med trommer og dansere i litt ulike klær. Nå synes jeg at nummeret har blitt redusert til et noe mer tradisjonelt Grand Prix nummer, med korister kledd i røde dresser. Får lissom ikke det helt til å stemme med det budskapet Stella formidler. Det var lettere å se sammenhengen her i den norske finalen føler jeg. Og jeg synes Stella kledde den røde kjolen bedre enn gullkjolen.
Dette er selvsagt bare synsinger.

Norge har tradisjon for å bruke prøvene ordentlig. I 2008 da Maria Haukaas Storeng hadde sin første prøve så nummeret virkelig ikke ut. Ikke sang hun veldig bra, og de mannlige koristene stilte med gitar og bass på scena som de virkelig ikke kunne late som de spilte på, med noe som helst troverdihet.
I 2009 hade Rybak sin første prøve som også gikk bare sånn passe. Ikke traff han tonene, og bakgrunnen var så mørk at danserne ble usynlige. Til neste prøve skiftet derfor koristene til lyse bukser. På siste prøve kom de i sorte bukser og hvite skjorter. Det er altså plass til forbedringer.

Stella har det viktigste: En fengende låt, en god vokal som nå sitter der den skal, en flott kjole og en sjarme og en utstråling jeg tror ingen i årets startfelt kan utkonkurrere.
Men prøvene har ikke overbevist nok til at jeg er sikker på at vi går videre fra semien.
Jeg tror at vi med enda sterkere sjarme kan være sikrere. Det mener jeg vi sikrer enklest med å slå ut håret, og bytte ut disse Yeah Yeah greiene med "Are you ready, Europ", "Come on" også videre.

Men vi fans gjør nok lurt i å mentalt forberede oss på at vi ikke kommer oss til finalen i år.
Jeg håper for all del at vi gjør det. Stella er en fantastisk representant for oss, som gjør meg vanvittig stolt. Sangen har jeg hatt på hjernen i flere måneder.
Men, det er mange sterke konkurrenter og Stella må slå dem ved rett og slett å ha det mest gøy på scena av dem alle sammen! Kjør på Stella! Dette skal vi fikse!

Her er de jeg tipper videre fra første semi:
Dette er de jeg for øyeblikket tror vil komme seg til finalen smile.gif 
Selvsagt HÅPER jeg veldig på et annet resultat.
Jeg ville ha inn Norge i stedet for både Kroatia, Armenia, Serbia eller Hellas. Men disse landene er nesten sikrat finaleplass.
Men det er ikke usannsynlig at Norge kaprer Kroatias plass.


Polen

Armenia

Tyrkia

Serbia

Russland

Finland

Kroatia

Ungarn

Aserbajdsjan

Hellas

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det hadde värt intressant å höre, hva har gjort at du nå synes at Finland kan slå ut Stella i semien. För syntes du ikke det. Er det bare på grunn av internasjonale meninger?

Anders M. Tangen sa...

Ja, hovedsaklig. Også er det sånn at når vi ser låtene i rekkefølge så merker jeg at Finland skiller seg veldig ut. Det er mye up-tempo i år.
MEN, Stella er den av årets artister som har størst utstråling. Og de fleste som ser på TV tirsdag 10.mai har ikke sett låtene mange ganger, og for dem vil nok "Haba Haba" være den frisktste låta i semi1. Den tyske kommentatoren, og neon israelske jouralister som pleier å tippe riktig har STOR tro på Norge.
Så jeg håper virkelig at Stella går til finalen, for det fortjener hun. Men, jeg er mentalt forberedet på at det kanskje ikke går.

Eivind M. Sætre sa...

"Vår semi er stappfull av land som aldri, eller sjelden har blitt slått ut av noen semier fordi de enten har mange venner eller naboer som tradisjonelt stemmer på dem..."

Jeg kunne sagt meg enig i dette om dette bare hadde vært for et par år siden, men det har kommet ett viktig moment inn i bildet som det ser ut som både du, Anders, og "ekspertene" overser noe:
Juryene. De teller 50/50, og fjoråret viste at det faktisk ikke er helt opplagt at nabo- og venneland får 12!
I tillegg er en del av f.eks. Tyrkias og Armenias tradisjonelle poengvenner i semi 2 (Belgia, Nederland pluss stemmene til Tyskland).
Så helt opplagt er dette ikke!

Eivind/escNorge

Anonym sa...

Takk for svaret Anders!

Jeg har også tro på Stella. Hvis utstrålingen hennes bare kommer gjennom TV-skjermene som den skulle, da er Norge i finalen.

Håper også at Finland skal klare det. Heja Norden!