Sider

Vurdering ESC 2019: Belgia trår vannet.

Jeg kommer til å ta for meg én og én låt i år. Så vil jeg lage en samlet oversikt etter at jeg har gått gjennom alle enkeltvis. 
Låtene vil bli vurdert alfabetisk i de to respektive semifinalene. Og jeg vil starte med Semifinale 1, og første land etter alfabetet der er Belgia. 
Vurderingen foregår etter Eurovision Standard: 1-2-3-4-5-6-7-8-10-12

Eliot: "Wake Up" 


Jeg synes Belgia i 2017 med Blanche var magisk da hun sto, litt livredd, og framførte "City Lights". Nervene kledde på et merkelig vis låta og framføringen. Det er den samme kreative bakmannen Pierre Dumoulin som står bak årets bidrag "Wake Up."

Eliot har en utstråling som vi for tiden altfor sjelden ser i Eurovision. Han framstår ikke som så polert og retusjert som en del av de andre artistene. Det er som om naboen rett og slett har tatt skrittet fra den lokale scena på kulturhuset og opp i elitedivisjonen.

Men låta som sådan blir for meg kjedelig. Jeg har også lest teksten og den gir meg egentlig ingenting å tygge på, eller relatere meg til. Det blir en ansamling ord som ikke engang framstår som poetiske. For jeg kan fint godta en tekst uten at jeg får en tydelig historie. Men her gir den meg ingenting spesielt.

Det er et refreng her som på et snedig vis sniker seg inn i øregangen og blir værende i hodet en stund før det forsvinner. Men det er ikke en låt jeg føler jeg har kjempelyst til å spille igjen. 

Så sorry, Belgia. Dette kjedet meg litt. Uten at det tok livet av meg. 

Min vurdering: 5 av 12

Sjanse for kvalifisering: 70%








Ingen kommentarer: