Sider

I MGP har vi i år den største favoritten siden Fairytale.

Såvidt jeg kan huske har vi ikke hatt en større favoritt foran den norske finalen som i år. Ofte er den av låtene som har sinnsykt høye strømmetall på Spotify og YouTube, mens en annen er favoritt på oddsen. Slik det var f.eks i fjor da Vidar Villa hadde bortimot én million strømminger med låta "Moren din". Mens favoritten på oddsen var Rebecca og låta "Who we are".  En tredje låt var den det ble snakket mest om, og som lå øverst på YouTube i antall strømminger, nemlig Rybak og låta "That´s how you write a song". I år er det én låt som leder både i antall strømminger, på YouTube/Spotify og på oddsen. Det er KEiiNO og låta "Spirit in the sky". 


EurovisionWorld sin samlede oversikt over spillselskapenes odds for hvem som vinner morgendagens finale anslås nå KEiiNOs vinnersjanser til 50%. Neste på lista er Mørland og "En livredd mann" som anslås en vinnersjanse på 12%.

Men selv om vi kanskje ikke har hatt en større favoritt på ti år, så er det ikke gitt at det går som det gjorde den gangen. At storfavoritten tok seieren med stor margin. Den gangen hadde alle sett og hørt nummeret live i en delfinale før den store finalen i Spektrum. Folk visste hva de kunne forvente seg.

Når det gjelder sceneopptredenen til KEiiNO vet vi lite. Det vi vet er at de skal ha med seg to dansere. De skal muligens ha en "nordlys" effekt. Og Tom Hugo har uttalt til escRadio.com at de har valgt noen "dristige" kostymer. Et valg som visstnok ikke NRK var helt enig i i starten, men som de nå synes fungerer veldig fint.

Vi vet like lite om de andres framføringer. Erlend Bratland lover mye effekter og mange overraskelser. Hank lover tidenes pyroshow. Carina Dahl skal i alle fall danse. Mørland har laget hele sceneshowet sitt selv.

Vi så i 2017 at JOWST som lå på sjetteplass på oddsen dagen før MGP-finalen vant. Jeg tror den skåret mye på å være så ren i formen at det sto ut i forhold til de til tider rotete sceneopptredenene til de andre låtene med alskens dansere, dusjer, reinsdyr-horn og andre effekter.
Så dersom flere av låtene gjør seg bort ved å rote det for mye til å scena kan plutselig Adrian Jørgensen, fiskerøkteren med kassegitar fra Bindalen, være den som står mest ut og som skaper best nærhet til seerne og på den måten samler nok stemmer til å hale i land seieren.  Eller den deilige, nesten meditative låta til Ingrid Berg Mehus.
Kjetil Mørland kan vinne han også. Mange reagerer positivt på at han synger på norsk. Både hjemme og i utlandet, og han kan skåre høyt på det.

Jeg tror nok at Tom Hugo, Alexandra Rotan, Fred Buljo og resten av gjengen vet hva de vil og at de har skrudd sammen et magisk sceneshow som kler låta. Både som partylåt, men også som en låt med en dybde og et budskap. Og at den beholder favorittstempelet også etter framføringen. Muligens vinner den også.

Den internasjonale juryen som består av femti personer med musikk og show-kompetanse fra ti land. Disse teller 50% og seerstemmene 50% på hvilke fire låter som skal i gullfinalen. Men i gullfinalen teller seerstemmene 100%. I fjor utgjorde gjengen fra Wivibloggs juryen fra Storbritannia. Og de skriver dette om "A spirit in the sky". https://wiwibloggs.com/2019/02/28/norway-wiwi-jury-reviews-keiino-with-spirit-in-the-sky/232171/



Likefullt! Spennende blir det i alle fall! Ingenting er avgjort før sendinga er over i morgen klokka 23.10.




Hør alle låtene her:
https://open.spotify.com/user/nrkmgp/playlist/1mjICVbUfgCg5qB1RaQoH8?si=rmTq08-LQpeA-bNnGYumOA

Eller her:
 https://www.nrk.no/mgp/her-er-artistene-i-mgp-2019-1.14378791

I går var jeg forresten gjest i NRKP1s Kveldsåpent. Det intervjuet kan du høre her om du har lyst:
https://radio.nrk.no/serie/kveldsaapent/DMTA03003519/28-02-2019#t=42m9.24s

Ingen kommentarer: