Sider

NRK vil flytte neste års Eurovision om Norge vinner i år

I går var Margaret Berger gjest ved det tradisjonelle vårtreffet i den norske Grand Prix-klubben. Hun kom sammen med reporoiransvarlig Vivi Stenberg fra NRK.
Vi fikk stille spørsmål om hva vi ville. Vi fikk vite litt mer om Margarets opptreden, og om hva som skjer om det går slik en del internasjonale bettingselskaper og meningsmålinger tyder på: At Norge kan vinne hele greia.



Jeg spurte Vivi Stenberg og Margaret Berger om hvem som skulle kore henne på scenen.
Margaret kunne ikke røpe navn, men at det var flinke, dyktige folk. Hun kunne også fortelle at det hun og NRK prioriterte var vokal, vokal, vokal.
- "I Feed You My Love" er veldig basert på et sterkt vokalmessig refreng, med ekko og tett lyd. Utfordringen vår er å få det til å låte slik også live. Vi må få det til å høres ut som om det er èn som synger, og ikke fire forklarte Margaret.

Margaret ble spurt om det var planlagt noen minikonserter i Malmø. Det var det ikke. Men Margaret er en anerkjent DJ, og hun ønsket å arrangere et par DJ-sessions for deltakere og fans, basert på tidligere Eurovision-låter. Det er også planlagt en stor nordisk fest.

Det kan jo være et sjakktrekk, siden Danmark og Norge topper de fleste målinger, og bettinglister akkurat nå.

Vivi Stenberg og Margaret sa at de var veldig fornøyd med å blitt tippet som nummer to på de fleste oddslistene og meningsmålingene. Det viser at seier er innen rekkevidde, men også at det ikke er det voldsomme presset det betyr å ligge som nummer èn, slik Alexander Rybak gjorde i 2009.

- Vi e´med førr å vinn! Dette sa Vivi Stenberg helt tydelig, og både hun og NRK har tenkt gjennom hva som skjer om det skulle skje. Det er nemlig ikke helt enkelt. For i 2014 er Eurovisionfinalen planlagt til 17.mai. Og det er som kjent Norges nasjonaldag. Neste år er det ikke hvilken som helst nasjonaldag heller, men 200 års jubiléet for grunnloven. Dette skal NRK selvsagt feire og formidle til det norske folk på storslagent vis.

Vivi Stenberg sa at det kan bli for voldsomt å ha 17.mai, 200 års jubileum og Eurovision-finale samtidig. Hun sa derfor at dersom Norge skulle vinne, så vil NRK gjøre hva de kan for å få fyttet Eurovisionfinalen til enten 10. mai eller 24.mai. Stenberg mente at 200 års jubileum og 17.mai vil være gode argumenter for å flytte finalen.

Personlig synes jeg det virket som om Margaret og Vivi hadde full kontroll på det hele. De hadde god kjemi seg imellom. Noe som er viktig for å føle seg trygg, tror jeg.

Ingen kommentarer: