Sider

Kan en etablert artist vinne MGP? Lykke til Datarock!

Etablerte artister har det ikke lett i MGP. Benedicte Adrian med Sirius floppet i fjor, Lisa Stokke det samme. Lise Karlsnes kom seg til finalen ved hjelp av juryens wildcard. I 2011 røk favoritten Nora Noor ut, uten å komme i nærheten av Oslo Spektrum. I 2010 måtte Wenche Knutson gjennom andresjansen med sin store hit "Jealous Cause i love you", før hun kom til Spektrum. Det samme måtte Bjørn Johan Muri med sin "Yes Man" som også ble en gedigen hit.
Tone Damli var unntaktet som kom på andreplass med sin "Butterflies".
Faksimile fra Trønderavisas oppslag før helga.


Siden 2008 har vi hatt relativt ukjente vinnere av MGP. Rybak i 2009, Didrik Solli Tangen i 2010, Stella Mwangi i 2011, og Tooji i 2012. Rybak er den eneste av disse som har gjort det bra. Han gjordet det til gjengjeld sinnsykt bra.

Jeg håper vi i år kan sende noen til Malmø i Mai med erfaring. Det er noe med å tåle kampens hete med den trygghet du får gjennom erfaring. Datarock er et slikt band, med erfaring.
Jeg har i et tidligere innlegg på bloggen skrevet at de er med i delfinalen fra Steinkjer sammen med blant andre Mimi Blix med låta "Catch me" og Carina Dahl med "Sleep Walking. 


NRK kommer ikke til å bekrefte eller avkrefte noen artister eller låter før på onsdag klokka 20.15, men jeg tror de også synes det er gøy med spekulasjoner. Og nå har Trønder Avisa så godt som bekreftet Datarocks deltakelse. Jeg tipper låta heter "The Underground", siden Datarock på Platekompaniet slipper en singel førstkommende onsdag. 

Les artikkelen her.


Ingen kommentarer: