Sider

Sirkus Eliassen, Datarock og Hank Von Hælvete?

VG skrev 19.12.12 at de visste om åtte av artistene som skal være med i årets MGP. Blant navnene finner vi hitmaskinen Sirkus Eliassen, raringene Datarock og svevende Hans-Erik Dyvik Husby. Jeg ser ingen grunn til ikke å tro at disse navnene stemmer. Uansett hva vi måtte mene om VG så har de en gjeng flinke journalister som ikke ville trykke en slik liste hvis den ikke stemte. Det vi eventuelt ikke vet helt sikkert er om disse er med som låtskrivere, eller skal stå på scena selv. Jeg synes lista lover godt. 



Datarock er blant artistene som trolig er med i MGP 2013
I år har NRK valgt å presentere både låter og artister rett før hver delfinale. Onsdagene før delfinalene sendes et direktesendt program på NRK hvor artistene og en liten smakebit på låtene som skal konkurrere lørdagen etter presenteres. Hvordan artister og låter har blitt gjort kjent har variert litt fra år til år. I fjor var det en PR messig katastrofe da egentlig ingen fikk med seg artist og låtslipp fordi den ene uinteressante artisten etter den andre ble sluppet ut som slappe fiser, uten at noen untatt fansen brø seg nevneverdig om det. Det hjalp heller lite at jeg, og en del andre gærninger skrev blogger som om vi var besatt. Kanskje var vi det.

Det er lurere å gjøre det slik NRK har valgt i år. Den vanlige seer og avisleser er rett og slett ikke interessert i MGP i november. Men tre dager før første delfinale er det større sjanse for at elskere og hatere av MGP er i rett modus til å la seg engasjere av artist og låtslipp. Den eneste ulempen er selvsagt at de som skal kjøpe biletter til delfinaler og finaler ikke aner hvem som skal opptre på den delfinalen eller finalen de skal gå og se. Onde tunger vil kanskje mene det er en fordel.

De åtte navnene VG har avslørt er disse:

Datarock      ( De derre raringene som hopper på scenen med røde treningsdresser og lager kul elektro-pop)

Hans-Erik Dyvik Husby (Mest kjent som turbonegervokalist, Von Hælvete. Nå reservejesus og svevende realitydommer på TV)


Sirkus Eliassen (Artige, sprelske Bodøgutter som lager dansegulvfyllere som f.eks "Æ vil bære dans")

Carina Dahl  (Realitybabe, datter av Diesel-Dal og med en Grand Prix deltakelse bak seg med grusomme "Guns`n Boys)



Mimi Blix (Modelljente med sjarm og brukbar stemme. Var også med i Grand Prix i 2011)

Winta  (Norsk/eritreisk R/B artist som har vaket under overflaten ei stund, uten helt å ha slått gjennom)

Anine Stang (Datter av hallomann Frode Stang, var med i korslaget og er vel ei typisk pop-dame som jobber hardt for å holde liv i karrieren. Som jo slett ikke har vært så verst)

Shackles (Powerdamer, jentegruppe som slo gjennom i X-faktor)


Hvis disse navnene stemmer, er jeg ikke bekymret for at vi vil få underholdende delfinaler og finale i MGP. NRK har fått nytt mannskap, Per Sundnes har blitt heltidshomse på TV3.
Så jeg synes hittil at vi kan si, vel blåst til MGP redaksjonen. Jeg gleder meg til første delfinalen fra Steinkjer 19.januar.

Mens vi venter på låtene så tar vi et gjensyn med hitlåten til Sirkus Eliassen, "Æ vil bare dans"


Ingen kommentarer: