Sider

Dagbladets MGP-barometer. Men gir det korrekte favoritt-stempler?

Dagbladet har denne uka koblet seg opp med måling på Spotify for å vise hvilke av MGP-låtene som spilles mest. Akkurat nå leder det bandet som vant i Larvik veldig klart. http://www.kjendis.no/2012/02/06/kjendis/musikk/plumbo/lars_erik_blokkhus/spotify/20095340/

Kan vi stole på tallene? Ja, de gir jo en indikasjon. Men når Stay ligger på 19.plass på iTunes lista i dag, Ola Nordmann ligger  12.plass, så er det litt merkelig at det på Spotify skulle være så stort sprik.
Jeg tror også at mange som er interessert i MGP, og ikke i Plumbo som sådan, har kjøpt albumet og lastet dette ned. Dermed hører for eksempel ikke jeg låtene på Spotify, men på iPoden min.

At Ola Nordmann er favoritt, trenger man vel ikke være rakettforsker for å finne ut.
Akkurat nå ser vi at Plumbos låt "Ola Nordmann" har en svak synkende tendens på iTunes lista, mens Tooji og låta Stay har en stabil, litt stigende tendens. Så hvordan MGP-stemningen er på lørdag er vanskelig å spå. Vi vet at vi har tre vinnere fra hver sin delfinale. Nora Foss Al-Jabri vant første delfinale, andre delfinale ble vunnet av Plumbo, mens Bobby Bare og Petter Øien vant den tredje. Det vi ikke vet er hvor klart disse tre har vunnet i hver sin delfinale. Heller ikke vet vi hvem av disse tre vinnerne som har fått flest stemmer.

Også bookmakerne har Plumbo som storfavoritt til å vinne på lørdag. Tooji og Bobby Bare deler andreplassen, mens Nora Foss Al-Jabri er på en tredje plass. http://www.braodds.no/melodi-grand-prix

I finalen er det bare èn ballade, det kan fort vise seg å være en fordel for Nora Foss Al-Jabri.

I alle fall, min oppfordring til alle nå er jo å spille av MGP-musikken du vil høre på via Spotify og ikke fra iPoden din. For å få målingen mest mulig reell. Men ikke spill dem fra linkene til Dagbladet, siden disse ikke fungerer helt som de skal.

Her kan du i alle fall spille mine favoritter via Spotfiy. Har du andre favoritter så får du pent finne dem selv. Halve moroa med MGP er jo å kjempe for sine egne favoritter.
Bare klikk på koblingen ved siden av låt-tittelen.

Nora Foss Al-Jabri: "Somewhere beautiful": http://open.spotify.com/local/Nora+Foss+Al-Jabri/Melodi+Grand+Prix+2012/Somewhere+Beautiful/191


Tooji: "Stay": http://open.spotify.com/local/Tooji/Melodi+Grand+Prix+2012/Stay/179


Reidun Sæther: "High on love": http://open.spotify.com/local/Reidun+S%c3%a6ther/Melodi+Grand+Prix+2012/High+On+Love/183


Eller klikk rett på denne spillelista: 

4 kommentarer:

Eivind M. Sætre sa...

Den Spotify-listen ser jo veldig rar ut i forhold til på VG og iTunes, som du nevner. Jeg tror kanskje det sier mer om segmentet som bruker Spotify, fremfor hva som vil skje lørdag. Forskjellen er ikke så stor på WIMP.
Og...Dagbladet oppgir heller ikke tall, men prosent, og har i tillegg ikke åpnet for kommentarer. Det siste provoserer meg litt.

Finalen lørdag tipper jeg blir åpnere enn hva mange tror, folk har vist gang på gang at det stemmes annerledes i finalen enn i delfinalene!

Eivind/escNorge

Magnus sa...

Måtte listene ta så feil de bare kan. For første gang siden Rybak tar jeg til telefonen igjen, og det for å stemme på Tooji. Jeg har hørt og sett gjennom opptredenen et tosifret antall ganger nå, og jeg er bombesikker på at vi i det minste er sikret en topp 10 plassering dersom vi sender Stay. Men nå bor vi jo i Norge da, så jeg har ikke for høye forhåpninger dessverre. Men jeg skal i hvert fall gjøre mitt ytterste for å få Tooji til Baku !

Anders M. Tangen sa...

Jeg håper og tror du har rett. Men uansett hvor pålitelig eller upålitelig denne statistikken er, så vil den skape avisoverskrifter FOR Plumbo, i alle falll så lenge de ligger så høyt på listene.
Nå hører jeg mine låter til MGP bare på Spotify, så får jeg håpe jeg drar opp statistikken på de låtene jeg liker ;-p Hvor har du tallene fra Wimp? Og disse gode spørsmålene du stiller bør du sende som mail til: Jan Thomas Holmlund

Anders M. Tangen sa...

Hei Magnus!!! Så bra du engasjerer deg for din favoritt! :-) Det er viktig at det ikke bare er Plumbo som har fans, men også Tooji! Er ellers enig, den er en Topp Ti kandidat til ESC. Vinner Plumbo er vi totalt sjanseløse i semifinalen, føler jeg meg sikker på. Bobby Bare har kanskje 10% sjanse til å komme seg til finale.