Sider

I dag: Trekning av semifinaler og kick off for ESC i Baku

I mai er det klart for ESC i Baku. 
De siste årene har det før finalen vært to semifinaler. Disse semifinalene har til formål å halvere antall deltakere fra rundt 40 til 20, pluss de fem store som er sikret finaleplass uansett. Både i 2007 og 2011 røk vi ut av semien, og fikk ikke delta i selve finalen. Det er en fagjury som teller 50%, mens  folkets stemmer teller 50%. Noen mener at "Haba Haba" ble droppet av fagjuryen i fjor, fordi den ble for enkel.





At vi skal gjennom en semi, for å komme oss til finalen i Crystal Hall i Baku, Azerbaijan er noe å tenke på når vi nå skal velge hvem som skal representere oss. Er låta kvalitetsmessig spennende nok, har den originalitet, er den kompetent produsert og sunget, er teksta god? Slike ting vil en fagjuyry legge vekt på.
Sent i ettermiddag, norsk tid, er det kick off for ESC i Baku.


Som en del av dette arrangementet skal det også foretas trekning av hvilke land som skal opptre i hvilken semifinale. Det er semifinale tirsdag 22.mai, torsdag 24. mai og så den store finalen 26.mai.
Det skal også trekkes i hvilken del av semien hvert land skal opptre. Det anses som en fordel å få opptre i siste halvdel av semien. I 2011 hadde Stella et antatt dårlig startnummer i første halvdel.

Jeg håper vi i år sender en låt som har apell nok ute i Europa, og som er kvalitetsmessig god nok til å få oss til finalen. uavhengig av startnummer. Grand Prix er definitivt morsomst når vi er i finalen.

I tillegg til trekning av semifinaler er dette også et kick-off for ESC i Baku. Det blir opptredener med Alexander Rybak, Tyske Lena og fjorårets vinnere Eli og Nikki.
Du kan se hele arrangementet i ettermiddag klokka 17.00 ved å klikke her:
http://www.eurovision.tv/esctv

I mellom tiden kan du ta en kikk på forberedelsene til ettermiddagens Kick-Off her:





Ingen kommentarer: