Sider

Hvis jeg MÅ tippe, før låtene er offentliggjort.

Dette er jo som å gjette hvem som går videre i et hesteveddeløp, før vi vet hvilke hester som stiller opp. Men vi vet jo artistene, eller jockkeyene om du vil.
Og jockeyene er jo viktige. En hest, eller en låt om du vil, må ha en god jockey, eller artist om du vil, for å yte maksiamalt.
Så ut i fra listen over jockeyer, altså artister, så våger jeg å gjette hvilke jockeyer, altså artister, som jeg tror går videre fra de ulike finalene.

Delfinale 1:

Utifra at flest jenter stemmer i slike avstemninger, og de ofte stemmer på menn. Men korrigert for at det er en del seere som liker mannlige artister så tror jeg at Rudi Myntevik, Nora Foss og The Carburetors går videre.

Delfinale 2:
Her tror jeg den folkelige apellen til Plumbo gjør at de soleklart går videre til finalen.
De får følge av Rikke Normann, fordi hun viste sin apell i fjor. Og fordi hun lover et godt nummer med dans, men med rytmer hentet fra amerikansk R/B (som igjen henter rytmer fra afrika). Nordmenn liker amerikansk, og jeg tror Rikke går hjem med sin ydmykhet og sitt ekte engasjement. Så TROR jeg at Isabel Ødegård såvidt karrer til seg en finaleplass med en låt skrevet av Tom Hell. Den er en slik melankolsk, jazzy låt som nordmenn liker. Solveig Slettahjell selger plater i bøtter og spann, og jeg tror, uten å vite, at Isabel Ødegård leverer i samme gate som Slettahjell.

Delfinale 3:
Jeg tror Håvard Lothe vil overraske. Tror det er et refreng som fester seg, i Lothe tradisjon. Han er også en slik artist Norge elsker. En flink fyr, uten jåleri.
Så Lothe tar en finaleplass. Så tror jeg countrien til Petter Øien med en "legende" som duettpartner sanker stemmer fra distriktsnorge nok til å sende den videre. Så tror jeg faktisk at Marthe Valle kaprer siste finaleplass. Rett og slett fordi hun synger på norsk. Det vil bli nettdebatter, og debater i TV om at det er så få norske låter med. Så tror jeg Marthe Valle med sin såre låt kaprer stemmer. Også "Sammen" er på norsk, men jeg tror at dersom koblingen til 22.juli blir for tydelig så vil ikke folk stemme på den. Jeg tror folk ser på MGP for å få en pause fra alt det fæle, selv om låta fokuserer på det positive. Derfor tror jeg denne låta faller gjennom og at Marhe Valle kaprer stemmene fra de som vil ha norsk tekst. Lise Karlsnes faller kanskje mellom det som finnes av stoler er jeg redd. Ikke er hun ung og hipp, ikke veldig folkelig. Dessverre. For jeg HÅPER henne videre.

Dette er altså hva jeg TROR!!!!!!
Her er artistene jeg håper å se i finalen. Selv om jeg ikke har hørt låtene (selvsagt)

Kim Andre Rystad: Så vidunderleg
The Carburetors: Don`t touch the flame
Nora Foss Al Jabri: Somewhere beautiful
Cocktail Slippers: Keeps on dancing
Minnie Oh: You and I
Rikke Normann: Shapeshifter
Slya Nymoen: Euphoria
Lise Karlsnes: Sailors
Marthe Valle: Si


Vinner: Nora Foss Al Jabri: "Somewhere beatitful".
Den vil samle nasjonen om en verdig låt, en artist med flerkulturell bakgrunn som mange vil vektlegge i stemmegivningen, særlig etter sommerens hendelser, uteen at linken blir for tydelig. Hun er allerede kjent, og har stemmen og sjarmen. Jeg tror på en Nora seier i år. Selv om det er galematias, og å legge hodet sitt på blokka å gjette vinner FØR jeg har hørt låtene. Men det var litt moro. 

Ingen kommentarer: