Sider

Slovenias diakonale trøst til TIX?




Er Slovenias bidrag en diakonal hilsen til TIX?

I dag skal jeg ta for meg Slovenias bidrag i årets Eurovision. Ana Soklic er andre artist ut på årets Eurovision-scene i Rotterdam 18.mai. Der skal hun synge en sang hvor et stort, usynlig gospelkor gjør en stor del av jobben.

Låta heter Amen, og Ana Soklic får her vist at hun har fått mye ut av studiene hos sangpedagogen Natasa Nahtigal. Men kanskje skulle hun spedd på med noen timer med grunnleggende koreografi? For det er noe med den ekstremt stillestående og ufrie måten hun står på når hun synger, som gjør at det ikke kler låta særlig godt. Det mest spektakulære er at hofta beveger seg noen centimeter fra side til side nå og da. 

For låta den har i grunnen et forsøk på en mektig avslutning. Men det ser ikke ut til å gjøre nevneverdig inntrykk på Ana. Like lite som det store, usynlige koret gjør det. 

Det er lov med noe innspilt vokal i årets Eurovision, men i følge Stig Karlsen skal all hovedvokal fortsatt være live. Så vi må jo håpe at vi får noen korister inn på scenen her, som kanskje også har evne til å bevege seg littegranne i møte med musikken. 

I starten av låta synger hun: Hey child, Why ya hiding from the light? Why ya cowering in fright? Don't tell yourself The heavens cast you out And you've fallen from grace. You'll get beaten and bruised, You'll be scarred unto your core, But it's gonna make you who you are. When ya learn to heal, When ya learn to rise again, You can tell the sun amen. Hallelujah

Det kunne altså vært som en trøstende sang til TIX som står på scenen litt senere i samme semfinale som en "Fallen angel". 

Ana har en dyp, kraftig stemme og bærer låta godt sangmessig. Men det er låta her som er problemet. Den er omtrent like melodisk spennende som fargene inne i et hus på 2000-tallet: Altså nyanser i grått og hvitt. Det eneste som skjer av litt spennende melodilinjer er i en "bridge" før det siste refrenget, for å kalle det det. 

Likevel, dette blir litt tomt og rart for meg. Sorry. Slovenia. Jeg tror kanskje denne låta kommer til å bli stå like stille som Ana Soklic i semifinalen, uten å rikke seg av flekken mot finalen. 

Min vurdering 3/12



Ingen kommentarer: