Sider

Siste rykteflom om MGP-artistene 2017. (Se 8 mer eller mindre sikre tips).

Silya er en av årets mest sannsynlige artister. Som
i år tar skrittet fra programleder de siste to årene til
å være deltaker, slik hun var i 2012 også.
Siden den gang har hun vunnet Stjernkamp og
blitt en av Norges fremste og mest populære liveartister.
Foto: Skjermdump fra YouTube videoen "Beauty and terror"

7.februar får vi vite hvilke ti artister og låter som skal konkurrere om å representere Norge i Kyiv i Mai. Vi får jo håpe at årets norske bidrag kvalifiserer seg og kommer til finalen 13.mai.
NRK har ikke villet bekrefte noen artistnavn i år, og holder kortene tett til brystet.
Det betyr ikke at vi ikke allikevel kan finne informasjon som setter oss på sporet av hvordan årets finale blir. Her er min oppsummering av hva vi nesten vet, og hva vi kan ha grunn til å tro om årets MGP.



Jeg har lusket litt rundt omkring, snakket med ulike folk. Det er mange som er involvert i et MGP. Alle artistene har familie, de har venner, de er innom ulike studioer for å spille inn låtene, i disse studioene jobber mange folk, det skal lages videoer og det er det også de som jobber med. Så er det masse livearrangører rundt omkring som vet ett og annet fordi en artist kanskje har måttet avlyse en spillejobb på grunn av MGP. Noen av numrene skal kanskje ha med seg dansere eller rekvisitter på scenen som skal lages av noen osv. osv. Så selv om NRK holder helt potte-tett betyr det ikke at det ikke verserer mer eller mindre sikre rykter. Også vet jeg at NRK selv synes det er gøy med rykter og spekulasjoner, så jeg velger å kjøre på.

Ingen av navnene er bekreftet fra noe hold.
Derfor har jeg gruppert dem etter hvor sannsynlig jeg mener tipset er i prosent. Jeg har så tatt med et av de ferskeste eksemplene på musikk de har gitt ut for om mulig å peke på en retning låtene kan ha.

80-95% sannsynlighet:

Ulrikke (Brandstorp). Et ukjent navn for de fleste. Men for noen dager siden kunne VG skrive at det svenske internasjonale sminkeselskapet IsaDora skal bruke Ulrikke og hennes låt "Play With" i lanseringen av sine produkter i 45 land.


Åge Steen Nilsen, muligens sammen med sitt nye band Ammunation.


Rune Rudberg. Rudberg har forlatt dansebandgenren til fordel for countryen. Country har hatt en viss suksess i Eurovsion de siste årene, særlig fra Nederland. Så det er vel trolig country han satser på i MGP.


Kristian Valen.  Komiker eller popartist. Valen har prøvd seg som popartist, men har hatt aller størst suksess som komiker. Men også på scena gjør han mye musikalsk som krever både god stemme og musikalitet. Hvilken genre han velger i MGP blir spennende. Men her har vi Valen som popsanger, med en sang som er sett nesten en million ganger på YouTube:


Silya Nymoen. Har vært programleder de to siste årene, og deltok også i 2012 med "Euphoria". Hun kommer med nytt materiale omtrent på samme tida som låtene til årets MGP lanseres, og siden programlederne skal lanseres på onsdag som en nyhet tyder det på et skifte. Dette "frigjør" dermed Silya til å delta. Det passer tidsmessig, og jeg tror hun har lyst ikke bare til å presentere andre. Men delta.


60-75% sannsynlighet

Sisi & Nosizve. Sisi koret for Stella Mwangi i 2011, og Nozive er en selvstendig artist som mener å ha en mer "sær stil" enn broren sin, Tsjave fra Madcon. Nosizve sjarmerte alle da hun var dommer i Stjernekamp og tok helt av under sending. http://www.dagbladet.no/kjendis/dette-er-dama-alle-hyller-etter-stjernekamp/62616389
Det kan være at Rikke Normann som har vært med flere ganger i MGP også "joiner" gjengen. Hun har samarbeidet med Sisi & Nosizve nylig.
Sammen hadde disse to en ganske stor hit i "2011" som het "Stay", og som ble mye spilt på radio:



 40-50% sannsynlighet

Nicoline. Nicoline kom på andreplass i Stjernekamp sist høst. Hun har koret to ganger i den internasjonele Eurovision-finalen og har vært litt hemmelighetsfull på hva hun holder på med i studio for tiden.


20-30% sannsynlighet

Tone Damli. Tone Damli avsluttet samarbeidet med et internasjonalt spillselskap fordi det ikke passet med hennes plaser. Hennes manager David Eriksen, som i fjor mente at flere burde bruke MGP som en lanseringsarena for ny musikk vil ikke si hva hennes planer består i. Ofte er slike hemmeligheter et tegn på en mulig MGP-deltakelse. Eriksen skrev låta hun konkurrerte med i 2009 også. "Butterflies".. Hun opptrådte nylig på Blogg Awards.


Chinook. Chinook jobber hardt med ny musikk for tida, uten å si for mye om hva hun holder på med. Hun har heller ikke avkreftet MGP-deltakelse på direktespørsmål. Hun la ut selfie på insta sammen med Madden, som i et stort VG-intervju sa at han digget Eurovision og ville vinne.(http://pluss.vg.no/2016/12/18/2641/2641_23862468) Men da måtte han finne "formelen" først. Det jobbet han med. Kanskje han har funnet den?


Dette er de ni navnene jeg har hørt nevnt. Men jeg må understreke at alt dette fortsatt er temmelig usikkert. Likevel vil jeg bli veldig overrasket om ikke noen av disse navnene blir å se på scena i Oslo Spektrum 11.mars.
Skulle alle disse åtte navnene stemme mener jeg det vil være en spennende norsk finale, med en god blanding av relativt ukjente og etablerte artister. Eneste ankepunktet vil kanskje være at det vil være en forholdsvis høy snittalder. Et virkelig "MGP Senior".
Derfor vil det sannsynligvis være slik at noen av disse navnene vil bli erstattet av yngre og noe mer ukjente navn.
Jeg savner en låt med litt etnisk preg oppe i det hele. Kanskje kommer det en slik også?

Programlederne avsløres på onsdag. Det ryktes om at det vil bli en overraskelse. Spennende blir det i alle fall.


Oppdatert: Ida Maria her i dag bekreftet sin deltakelse i et VG-intervju: http://eurovisionharlekin.blogspot.no/2017/01/ida-maria-til-mgp.html




Ingen kommentarer: