Sider

Dansk-norsk gutte-orkester duell?

Danskene hadde i går sin Grand Prix finale. Vinnerne ble et dansk gutteorkester som kaller seg Lighthouse med låta "Soldiers of Love". I den norske finalen 27.februar deltar vårt gutteorkester Suite 16 med "Anna-Lee". Den låta er en av fem sanger jeg godt kan se som norsk vinner, i så fall står vi foran en dansk-norsk gutteorkester-duell i Stockholm. Pauseunderholdningen med terrorreferanser har vakt litt debatt. Her kan du lese mer om den danske finalen og den mulige dansknorske duellen.


Dansk TV kan dette med svære scener. En stor rigg sto bak scenen som en slags sol. Ut av denne kom lysstråler i alle farger og retninger. Noen ganger savner jeg mer spektakulære scener i våre hjemlige finaler.
Men når det kommer til TV-bilder er NRK stort sett mye bedre enn danskene. I går var mange bilder slørete fordi lyset traff kameralinsene.
Jeg vil heller ha spektakulære TV-bilder framfor spektakulære scener. Hva med å få til begge deler?

Så følte jeg meg snytt for halve moroa da det ikke var noen avstemning, og resultatene ble presentert i litt stusselige konvolutter.
Pauseunderholdningen var en gruppe barn fra MGPjr som kom inn som "terrorister" og tok over sendingen. Det fikk et par danske politikere til å reagere på twitter, siden dette var dagen før ettårsmarkeringen av terroren i København i dag.
Hun fikk raskt svar på tiltale fra en annen politiker som mente at begynner vi å tenke slik har terroristene vunnet.
Noen raljerte også med hvordan politikerne som reagerer på pauseshowet reagerer på at låta heter "Soldiers of love" http://www.bt.dk/melodi-grand-prix/politiker-raser-over-pinlige-dr-boern-erobrer-grand-prix-som-terrorister

Låta er en klassisk gutteorkester låt med et lettfattelig refreng. Et av medlemmene er forrsten som en dansk utgave av Ketil Mørland.
Når gullfinalen først ble som den ble var dette ikke et uventet resultat her i huset. Selv om Anja Nissen med en låt skrevet av 2013-vinneren Emmemlie de Forest var storfavoritten på forhånd.
Skulle Suite 16 vinne i Norge står vi foran en gutteorkester duell, som jeg tror Norge vil komme seirende ut av. Begge låtene er lettfattelige, men allsangfaktoren og utadvendheten er tydeligere hos de norske gutta.

Hva tror du? Får vi en gutteorkester duell? Hvem vinner den i så fall.
Her er gårsdagens danske vinner:



Og her er det norske Gutteorkesterhåpet i den norske finalen 27.februar. Videoen er ikke kommet ennå, så vi må nøye oss med låta:




Ingen kommentarer: