Sider

Tjuvraddene i Sverige. Måns Zelmerløw må endre sceneshow for å unngå rettssak.

Nå er jeg skuffet. 
I flere innlegg på ulike fora har jeg berømmet SVT for å være mer kreativ i sine sceneshow enn NRK når det kommer til MF og MGP.
Nå viser det seg at det jeg syntes var et genialt, rørende og vakkert sceneshow til vinnerlåta "Heroes" er et realt tjuveri fra kunsterne DandyPunk og et nummer de har hatt.
Blant annet på performance festivaler.
Nummeret "Alchemy of light" ligner veldig på nummeret Måns Zelmerløv hadde i MF med sin låt "Heroes".
Ikke bare er idèen med projeksjoner lik. Det er det jo flere som har gjort.
Men hovedfiguren er lik. En rund kar, med liten spiss lue og paraply. Som også sitter på en benk sammen med "mennesket".

SVT sier nå at de ikke har tid til rettssak og at de derfor vil endre sceneshowet foran finalen i Wien. http://esctoday.com/99703/sweden-heroes-videoart-changed-eurovision/
http://www.svt.se/melodifestivalen/videon-till-heroes-byts-ut-pa-eurovision-tv

Ekte kunstnere er kreative, og finner på ting som er spektakulært og nyskapende. Da bør i det minste ultrakommersielle arenaer som Melodifestivalen kreditere de som faktisk har skapt nummeret og ikke stjele heder og ære.

Uansett liker jeg låta til Måns Zelmerlöw og håper de får ryddet opp i dette sammen med Dandy Punk. Hvis ikke mister de mye anseelse fra meg, og jeg vil tro mange med meg. 

Her er "originalen" fra Dandy Punk. "Alchemy of light": 



Siden STV nå har valgt å fjerne videoen fra de fleste steder, så har jeg ikke mulighet for å vise den her. Men her er et bilde fra Måns Zelmerlöws opptreden:


Ingen kommentarer: