Sider

TV-opptredenen viktigere enn noen gang i årets MGP

I år får vi ingen mulighet for å se artistene gjøre låtene live før vi må bestemme oss for hvem som skal representere Norge i Wien.
Det gjør 2015 ekstra spennende. Og litt skummelt.

For noen av oss betyr MGP og ESC mer enn for andre.
Å sende noe til en internasjonal finale som vi skammer oss over er faktisk en ganske stor mental påkjenning for oss som har denne litt særegne lidenskapen for Eurovision.

Siden 2006 har vi vært bortskjemt med delinfaler hvor vi entusiaster kan se, analysere og diskutere ikke bare låtene, men også sceneopptredenene fra delfinalene og inn mot finalen.
I år kan vi ikke det. Idet finalen starter lørdag 14.mars klokka 20.25 har vi en drøy time på oss på å bestemme oss.
Artistene får ingen andre sjanse i år. Sitter ikke opptredenen skikkelig på direktesending og med Kringkastingsorkesteret i ryggen, så er det rett ut.

En har heller ingen angrefrist. Har du avgitt en del stemmer bare på "bøll" så er det gjort. Du får ikke rettet det opp fra en delfinale til en finale.
Derfor er årets finale også mer skummel. En låt som vil være en katastrofe å sende til Wien er "En godt stekt pizza". At den har blitt tatt ut til å delta er en hån mot alle som har sendt inn låter de har jobbet hardt med, og som MGP betyr noe for.
Men litt nedi rødvinslflaska på lørdagskvelden kan det være nok av de som tenker: "Nå stemmer jeg jaggu på den derre rølpesangen". Kanskje som en slags protest mot et eller annet?
Og da kan det være gjort.

Ut ifra studioversjonene så mener jeg at "A monster like me" er både det beste, og det sikreste kortet til Eurovison. Men, på den annen side er det ikke mange skikkelig uptempo showlåter med så langt, så ut ifra det kunne Alexandra Joner være et godt valg.

I år er det vanskeligere enn noen gang å gjette en vinner. Jeg kan håpe på min favoritt. Men tro er noe annet. For det er mange bra låter.
Personlig lever jeg godt med både Alexandra, Karin, Erlend, Marie eller Jenny som vinnere.
Men skulle vi sende "En godt stekt pizza" vil jeg ha problemer både med å se humoren i det, men også med å være stolt av Norge foran skjermen i den andre semifinalen 21. mai.

Hør alle låtene her: MGP2015

Ingen kommentarer: