Sider

Katastrofale seertall for finalen i MGP. Her er mine forbedringspunkter.

Dessverre ikke overraskende. Men selvsagt trist for en MGP-entusiast som meg. Nå håper jeg Melodi Grand Prix - NRK tar til seg noen av tilbakemeldingene som har kommet fra oss som har fulgt programmet i mange år, som elsker konseptet. Eller andre som er kompetente meninger.
Her er mine forbedringspunkter:
Det har vært kritikk mot årets MGP. Som vanlig. Men det
det er vanlig med kritikk kan ikke brukes som grunn til ikke
å ta den på alvor.
- En tydelig engasjert forgrunnsfigur som entusiastisk "selger" inn hele konseptet. Per Sundnes og Jostein Pedersen hadde begge en slik funksjon, selv om de hadde ulike roller i redaksjonen så skapte de røre og engasjement rundt konkurransen.
- Flere etablerte og allment kjente artister som er trygge på scenen i slike settinger
-Låter som ikke bare skal leve et liv utenfor MGP, men primært I TV-programmet MGP. Da må flere av låtene være av en slik art at de gir "godt TV", og ikke primært presenteres for å brukes i ulike radioprogrammer senere.
- Tenke dramaturgi. Det må være noen låter som noen elsker, og andre "hater. Det gir engasjement.
- Kommunisér bedre at delfinalene ikke er det samme som finalen, men kun en "nedpå" kvalifikasjon.
- Ikke trekk den feil konklusjonen at dere bare kan legge ned hele MGP. Debatten har vist at folk er engasjert, men ikke fornøyd med årets utgave.
-Kutt Idoltalkshow varianten. MGP er en sterk merkevare, og som alle andre merkevarer må de være tro mot sitt eget konsept i alt fra logoer, kjenningsmelodier, liturgi og måter å gjøre avstemningen på.
- Vær lojal mot kjernegruppen som elsker MGP. Bruk MGP-vett reglene: "Det er ingen skam å snu", og "Lytt til erfarne MGP-folk".
Men, uansett: Lykke til i København! Vi fikk en fin vinner ut av det hele, synes jeg. Det skal Vivi Stenberg ha all honnør for.
http://www.aftenposten.no/kultur/Krisetall-for-MGP-7505756.html#.UybglVF5NA8

1 kommentar:

Unknown sa...

Gode poenger - særlig det med "TV-låt". Såvidt jeg husker nevnte Per Sundnes en gang at "Fairytales" staret med Frikar og danserne - så fant man låten til disse danserne.

Mao tenkte man TV fra steg 1.