Sider

EBU bekrefter forsøk på juks under Eurovision

Så var det noe i ryktene likevel!
En litausisk journalist med skjult kamera kunne i fjor offentliggjøre filmer fra seanser hvor det ble "kjøpt" stemmer til Eurovision. Noen skal ha blitt tilbudt penger av en russisktalende person for å ringe fra utdelte mobiler for å stemme på Azerbaijan. Det har blitt hevdet at Azerbaijan ofte får påfallende mange poeng fra små land, hvor det er lettere å påvirke poengene ved å kjøpe stemmer.
Se videoen av det påståtte kjøpet ved å klikke her.
Dette var en av historiene om juks i fjor. 
Det ble i fjor også politiske bruduljer mellom utenriksministrende i Azerbaijan og Russland fordi Azerbaijan ikke hadde stemt på Russland. 
Om det ikke blir brukt snorer og mafiametoder for å vinne
Eurovision så har EBU nå bekreftet at de har oppdaget at
det ble gjort forsøk på juks under fjorårets Eurovision. 
Nå er det altså bekrefet.
Det ble forsøkt jukset under Eurovsion i fjor. Men vi vet ikke om jukset de har avslørt henger sammen med noe av det jeg har skrevet om over.

EBU hevder at forsøket ikke var vellykket ved at stemmene ble forkastet på grunn av strenge sikkerhetsrutiner.

Det er bra hvis det stemmer, men for at jeg skal være helt trygg og stole helt på det, så ville jeg helst vite litt om hvordan dette ble avslørt.
For har noen kjøpt stemmer og det har blitt stemt med mobiler fra et land så skjønner jeg ikke helt hvordan EBU skal kunne oppdage hvilke stemmer som er "ekte" og hvilke som er "kjøpt".

Men greit nok. Det er bra at EBU nå i alle fall tar dette på mer alvor. Og at de innfører strengere reaksjoner mot land som forsøker seg på juks.
Håper de smarte hoder greier å finne måter å unngå juks på, eventuelt måter å oppdage det på slik at juksemakerne blir tatt.





Ingen kommentarer: