Sider

Er Danmark favoritt, så er også Norge det.

Emmelie de Forest fra Danmark er favoritt.
Margaret Berger er favoritt.


















Mange utroper Danmark som favoritt i år. Ofte baseres dette på at den leder oddsen, og har gjort det lenge.
Den leder også de fleste polls (meningsmålinger)jeg har sett.
Dette er premisser jeg går med på, og er dermed enig med de som sier Danmark er favoritt.

Når jeg bruker de samme premissene til å mene at Norge KAN vinne siden vi ligger som nummer to/tre på oddsen og vinner enkelte polls, kommer topp tre på andre og litt lenger på enkelte, ja da møtes jeg ofte med motforestillingen at vi ikke kan legge vekt på målinger og odds.
Da lurer jeg: Er det noe som heter "favoritt"?
Og hvis det er det, hva karakteriser en favoritt om vi ikke kan legge vekt på odds og polls?

Hvis vi mener at Danmark er favoritt til seieren basert på odds og målinger, hva er da grunnen til at det er helt usannsynlig at Norge skulle greie å klatre fra sin andre/tredjeplass til toppen?

Kanskje er vi blitt redde etter erfaringen fra 2010, 2011 og 2012. Alle disse årene har vi ligget høyt på odds og meningsmålinger, for så å floppe fullestendig i konkurransen. Brent barn skyr kanskje ilden.

Men jeg mener det er en stor forskjell fra årene 2010-2013. Årets låt har fått mye bedre mottakelse blant fagfolk, som kan være et tegn på at juryene vil like oss i år. Juryene teller som kjent 50%. En annen ting som er annerledes er at vi har holdt oss i Topp Tre helt fra den norske finalen, og fram til nå. De norske bidragene de tre siste årene har sunket nedover på oddsen på dette tidspunktet.

Derfor mener jeg at både Norge og Danmark er favoritter i år, samtidig som vi vet at noen favoritter flopper hvert år. I 2011 kom ingen av de som lå Topp seks på oddsen topp seks når poengene var talt opp. Vi får bare vente å se, men la oss face the facts: Er det noe som heter favoritt, ja så er både Norge og Danmark det i år.

Danmarks bidrag i år: "Ony Teardrops":

Norges bidrag i år: "I Feed You My Love":




Ingen kommentarer: