Sider

Et dypt hjertesukk og spark i rompa til NRK

Når programlederne sier at seerne kan gå inn på sidene til NRK for å høre låtene, så er det direkte lureri å henvise til Spotify, Wimp og iTunes.
Låtene til et lisensfinansiert program som MGP må og bør være tilgjengelig gratis direkte fra NRK/mgp sine sider, uten at vi skal være forpliktet til å kjøpe abonnement hos Wimp, Spotify eller kjøpe låtene på iTunes.
Joda, nå kan en si at Spotify og Wimp er gratis. Det stemmer ikke. For enten må du kjøpe abonnement, eller så må du forplikte deg til å høre reklame innimellom.





Så, kjære NRK. Dette er pinlig. Det er ignorant ovenfor en del MGP-fans å ikke legge låtene lett og gratis tilgjengelig direkte fra hjemmesiden.
I alle fall fram til delfinalene.
Det bør ikke være en forutsetning å måtte være datakyndig, eller interessert i abonnere hos et privat selskap som Wimp/Spotify for å få høre låtene. Det burde være inkludert i det vi har betalt for via lisensen.

Jeg har ikke noen problemer med dette, for jeg laster dem ned via iTunes og vil gjerne eie låtene.
Men, jeg har snakket med flere som ikke er like data/musikknerd som meg, og som synes det er en barriere å få hørt låtene når en må laste ned spesiell programvare, tegne abonnement eller laste dem ned via iTunes.

Dette har dere kompetanse til å få fiksa i løpet av dagen. Legg låtene ut, direkte fra hjemmesiden sånn at folk får hørt dem, uten noe mer mikkmakk.

Nå når Spotify og Wimp i tillegg har tekniske problemer, og låtene heller ikke er der, så er dette smått skandaløst, og ikke minst dumt for artistene og låtene som har kort tid på seg til å gjøre seg kjent.

Ingen kommentarer: