Sider

En god låt trenger ikke uker på å markedsføre seg før MGP

I VG i går gikk noen uspesifikke artister og platebransje ut i VG og var misfornøyd med at låtene og artistene først ble presentert for publikum onsdagen før delfinalen. Noen mente det ville favorisere de mest kjente.  http://www.vg.no/musikk/grand-prix/artikkel.php?artid=10049434
Jeg mener at har du en god låt, så trenger du ikke flere uke på å markedsføre den. Du kan se på X-faktor, Norske Talenter eller på MGP. Noen ganger kommer det totalt ukjente inn på scenen, synger en sang og bergtar publikum. Et eksempel er Hans Bollingås i X-faktor og hans "Moments".
Samme kveld som han første gang sang den,  lå den på iTunes lista.



Hvordan låtene har blitt presentert har variert gjenom årene. Noen eksempler: I 2008 ble låtene presentert i Nitimen samme dag som de skulle konkurrere i delfinalen. I 2009 ble alle låtene sluppet på nyttårsaften og noen av dem ble hyppig spilt fram mot finalene. FairyTale og Butterflies var faktisk hitlåter allerede da de deltok i sin delfinale.

I 2010, 2011 og 2012 så ble låtene presentert i Nitimen onsdagen før hver delfinale.
I fjor var det en rar hybrid. Snutter av låtene ble gitt ut på mandag, onsdag kunne de lastes ned, og på torsdag kveld var det et pussig program med Jan Åge Fjørtoft som tok for seg konkurransen, nervene og kjolene. Det ble veldig rart, siden vi egentlig ikke kjente låtene godt ennå, og på grunn av manglende avtale med IFPI fikk de ikke lov å vise utdrag av låtene, annet enn som bakgrunnslyd tatt opp med mikrofon under reportasjer.

Men nytt av i år, sammenlignet med nyere MGP historie er at også artistene holdes hemmelig inntil låtene presenteres. Nå er det jo ikke så veldig hemmelig lenger. Men intensjonen er i alle fall det.
Det gjør, etter min mening, at låtene nå får mer fokus enn artistene.
For låtene får omtrent like lang tid som de siste årene på å bli litt kjent for publikum.
Men ingen, heller ikke de kjente artistene, kan drive et mediekjør i "Se og Hør" før delfinalen.

Jeg har derfor ingenting i mot NRKs måte å gjøre dette på i år. Ikke er det helt nytt heller. Det som er litt nytt er som sagt at artistene også presenteres på onsdag, og at det gjøres på TV og ikke i radio. Det bør være positivt for artistene, kjente og ukjente.

Så jeg synes både artister og platebransje skal puste helt rolig, og framføre låta si med hjertet. Det som kommer fra hjertet, treffer hjertene.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kunne ikke vært mer enig!

Anonym sa...

Helt enig jeg også. Håper NRK gjør det samme neste år