Sider

Norge er 8.beste land i Eurovision

Noen myter gjentas så ofte at de til slutt blir sanne. En slik myte er at Norge gjør det så dårlig i Eurovision. Opplevelsene fra 70 og 80 tallet henger nok fortsatt i. Men sannheten er at Norge er inne på Topp Ti, blant alle Europeiske land når en ser hele den statisiske historien under ett. Her hjelper det selvsagt at vi har tre seire bak oss. 


Jahn Teigen fikk 0 poen i Euorovision. Det er ikke typisk for Norge

Her kan du selv lese statistikken som viser at Norge er 8. beste nasjon gjennom hele Eurovisionshistoriet. Vi er altså ikke så dårlige som mange vil ha det til. Før du leser hele statistikken, så kan du jo kose deg med det klippet som gjorde at jeg ble fan av Eurovision og av Jahn Teigen. "Mil etter Mil" fra Paris i 1978:




Her er da link som viser statistikken : http://www.allkindsofeverything.ie/MedalTable.htm

Irland er beste land, Storbritannia på andre plass, Frankrike er på tredje plass.
Helt korrekt er selvsagt ikke denne statistikken. Fordi mange land, særlig fra gamle Øst- Europa, har vært med færre ganger enn de som tipper lista. F.eks har Azerbaijan gjort det oppskitsvekkende bra i løpet av de få årene de har deltatt.

Uansett, la oss kose oss med det vi kan. Og 24.mai skal vi pynte enda mer på statistikken med enda en medalje. Ikke sant?

Ingen kommentarer: