Sider

2. prøvedag i Baku

Andre prøvedag i Baku er i gang. Dette er de som i dag skal ha prøver i "Crystal Hall":


Isand gjorde en flott prøve i går, med effektiv backdrop.


Dagens prøveprgram. Lokal tid. Tre timer foran norsk tid.



Først ut har vært Israel. Gruppa "Izabo" og låta "Time". Dette er en for meg en blanding av Andreas Johnson og en tulleutgave av Prince. Men, dette er gøyalt fengende, og moderne i all sin 60 talls retro. Vokalen høres også på denne prøva bra ut.



Neste ut var San Marino. Valentino Monetto og hennes "Social Network" song. Uff. De har en oppslått Mac med en glansbilde engel på som rekvisitt. Det er skolerevy-koregrafi.  Sangen er skrevet av Ralph Siegel. Denne har vel ikke akkurat styrket sin sjanse til å komme seg fra semien til finalen.



At Iva Adamo fra Kypros greier å synge der hun løftes rundt, på klassisk Eurovision vis skjønner jeg ikke. Med tanke på at hun fraktes som en pakke i Posten, så er dette ganske imponerende. En av de beste prøvene hittil, begge dagene inkludert. En bakgrunn som ikke virker for rotete heller.



Soluna Samsay har nettopp avsluttet sin prøve. Hele nummeret til Danmark "Should have known better" ser ganske likt ut som vi har sett det. Kapteinslua er der. cellisten med caps er der. Og stemma er der. Ingen overraskelser her heller.



Bestemødrene fra Russland har funnet fram, og har nettopp stått på scena med sin invitasjon til "Party for everybody". Vedovnen og ullsokkene er der der de skal. This may be the winner. Say no more.



Så kommer en av mine personlige favoritter. Ungarn. Gruppa Compact Disco med låta  "Sound of our hearts.



Østerrike med sine rappere Trackshittaz drar med stripperne fra en eller annen luguber bule også inn på scena i den Europeiske finalen. Des selvlysende rumpene er byttet ut med selvlysende kjoler. Jaja,..... Det skal vel være noe for alle.



Moldova er neste sist land ut på scena i Baku. Med sangen Läutar skal de få oss til å danse og synge. Eller, vent litt. Er det dansing eller piling? Jeg synes det ser mer ut som om danserne piler fram og tilbake. Men låta den er fin den, for oss om liker Balkan turbolåter.



Tvillingene Jedwards fra Irland har ikke tatt beroligende denne gang heller. Ikke store forandringer sammenlignet med den nasjonale finalen.



Hvis du vil høre hva jeg mener etter å ha sett prøvene til alle låtene i første semi, så kan du se min videokommentar i neste innlegg.


Ingen kommentarer: