Sider

Sie Gubba blir til En si Gubbe + Willie Nelson eller Dolly Parton?

Petter Øien kom til superfinalen i fjorårets MGP, sammen med resten av bandet Sie Gubba. De lå lenge på VG-lista med låta "Alt du vil ha", og de var kanskje det bandet som fikk mest ut av Grand Prix-deltakelsen i 2011. I 2012 stiller Øien opp som som soloartist med countrylåta: "Things Change. Eller, det vil si: Han varsler at han skal synge sammen med en annen artist. Og ryktene sier at dette ikke er en norsk artist, men en amerikansk countrylegende veldig godt oppi årene.  Får vi se Willie Nelson eller Dolly Parton i MGP? Dolly Parton er jo gæern, og kjent for å stille opp i komi-filmer eller andre settinger som er litt "utenfor hovedgata".
Per Sundnes sier til NRKs GP-sider at folk bør se opp for denne konkurrenten.



Countrylåter har et fast grep om den norske folkesjela, og jeg verken bør, skal eller vil avskrive country også i Grand Prix sammenheng. For det grepet låta til Sie Gubba tok om GP-publikummet i fjor var imponerende, og "Alt du vil ha" var kanskje det refrenget som festet seg best av alle.




Men vi har til gode å se en Countrylåt gjøre det skarpt i en internasjonal finale. Tyskland prøvde seg med en etter min smak ganske sjarmerende countrylåt i 2006 og endte på en 14.plass.


Countrymusikken har et publikum i noen nord-europeiske land, men overhodet ikke noe publikum å snakke om på Balkan, i Russland eller i Sør Europa. Derfor vil jeg nok, med tanke på et godt resultat i ESC være skeptisk til å sende country.
Men, som alltid gjenstår det å høre alle låtene. Jeg tror nemlig ikke at det er sjangeren som har så mye å si i ESC, men at det du formidler er ektefølt og overbevisende framført.

Ingen kommentarer: