Sider

Little Stevens gromjenter "Cocktail Slippers" til MGP

Hvor kult er det mulig å lage et TV-show? Jeg begynner å bli seriøst forventningsfull til årets delfinaler, og den store finalen i Oslo Spektrum 11.februar. I dag fikk vi vite at det hovedsaklig norske jente-rocke-bandet "Cocktail Slippers" er med. Deres mentor er Bruce Springsteens gitarist, og Sopranos stjerne Little Stevens.
Besøk bandets hjemmeside her.





Det begynner å bli en veldig tydelig trend i årets MGP at NRK har fått med seg utrolig erfarne, dyktige artister med sceneutstråling og den tryggheten som skal til i denne sentrifugen av mennesker, prøver, rykter, spekulasjoner og media.
Jeg har hørt navnet "Coctail Slippers" før, men har ikke har noe sterkt forhold til bandet som har medlemmer fra Brønnøysund i Nord Norge til Danmark i Sør. Likevel når jeg hører låtene deres og ser CVn deres og alle land de har turnert i, så ser jeg hva jeg har gått glipp av de siste ti årene.

Her er en musikkvideo med Coctal Slippers, med Little Stevens i en av rollene:


Det er Little Stevens som gir ut alle platene til Cockatil Slippers på sitt eget plateselskap. Han er også bandets mentor.

Nå har aldri en jenterockgruppe vunnet MGP eller ESC før.
Men det er noen som har forsøkt seg.  Fra Irland stilte Sinead Mulvey and Black Daisy med låta "Et Cetera". Manges favorittlåt i 2009, men som aldri hevdet seg i toppen. De fikk 53 poeng i andre semifinale. Kanskje var ikke låta sterk nok, kanskje var startnummeret døden for dem. Start nummer to i en semifinale er sjelden bra. Det var samme startnummer som Stella hadde i år.

Men kanskje er 2012 året da verden er klar for jenterock?
Det er ofte slik i MGP og ESC at noen må bane vei, så blir folk vant til sjangeren, og så vinner de noen år etter. I 2005 rocket WigWam med glamrock i Kiew, noe helt nytt i ESC-sammenheng. Året etter vant Lordi.






Ingen kommentarer: