Sider

Itte gi deg på tørre møkka


Polen stiller i år med en slags Lotto-vert i Eurovision. Det blir litt som om Reidar Buskenes skulle delta. Men han triller ikke bare lykkehjul på polsk TV. Han var programleder for Junior Eurovision i 2020, og han har deltatt i musikkprogrammet 
 "The Voice of Poland". Så vi snakker om en kjendis her. Låta handler om å, som vi sa i Hunndalen da jeg vokste opp: "Å itte gi seg på tørre møkka". Altså å holde på, storme videre selv når livet går deg i mot og tilbyr kun motvind. 

Dette er for meg litt sånn musikk som ble gitt ut på kassetter fra Storbritannia på 80 og 90 tallet. Et lydbilde som kan minne litt om for eksempel Human League. Slik lettbent syntpop-rock må for meg være enten ekstremt velprodusert, eller ha et definerende catchy refreng. 

Her synes jeg er hverken det ene eller det andre. Så derfor ender ikke dette opp i Topp Ti hos meg. Likevel, så er jeg jo min musikk delvis formet av disse kassettene på 80 og 90 tallet, som jeg spilte i kassettspilleren på Opel Kadetten min. Jeg skal ikke kimse av det. Det er gode minner det. 

Men totalt sett så synes jeg at artisten framstår veldig vanlig. Låta er veldig vanlig. Klærne er veldig vanlige. Budskapet er veldig vanlig. Og, det er jo litt i tiden å være "vanlige folk" for tida. Så kanskje dette er så uvanlig vanlig at det slår an? Men jeg må bare få legge til at jeg syne TIX har kulere solbriller altså. 

Jeg tror kanskje ikke det, men jeg har tatt spektakulært feil før, og kommer til å gjøre det igjen.  Likevel tipper jeg at denne låta fra Polen ender i semien i år.


MIN VURDERING 4/12



Ingen kommentarer: