Sider

Hva med......? Rebecca?

Rebecca på scenen under årets MGP2018. Jeg håper å se henne
igjen allerede neste år.
I MGP2018 var det del gjenyn med artister som hadde vært med i MGP tidligere. Alexander Rybak, Stella Mwangi, Tom Hugo, har alle deltatt før. I tillegg var Ida Maria med som låtskriver i 2017, og Ketil Mørland hadde denne gangen gått ned av scenen og inn i greenroom der han denne gangen var låtskriver, etter å ha vunnet og representert Norge med "A monster like me" i 2015. Artisten som framførte låta hans "Who we are" var Rebecca Thorsen, som kom på andreplass rett bak Alexander Rybak. Hva om Rebecca forsøkte seg igjen?


Jeg synes det er en god ting med gjensyn i MGP. Det er mye en vinner på å ha med artister som har deltatt før. De kjenner konseptet og deltar gjerne med en større selvtillit enn første gang. De har bevist overfor seg selv og omverdenen at de omfavner MGP-konseptet. Det gir MGP en gjenkjennelighet og kontinuitet.

Et siste argument er at det statistisk sett kan være lurt å delta igjen allerede året etter debuten. Min gode venn og MGP-statistiker Ole Christian Øen har hjulpet meg med å finne fram eksempler på artister som har vunnet MGP etter å ha debutert på andreplass. i 1962 kom Jan Høiland på andreplass, men vant i 1963. Anne Karine Strøm og Ellen Nicoilaisen delte andreplassen i 1972, men vant året etter som medlemmer av Bendik Singers. Hvis så ser på tredjeplasser; Anita Skorgan ble nummer tre i 1976, og vant i 1977. Wig Wam kom å tredjeplass i 2004 og vant i 2005.

Så om Rebecca skulle være aktuell for å delta igjen, men er usikker på om det er et smart trekk, så er det i alle fall ingenting som tyder på at det på noen som helst slags måte er negativt å delta to år på rad.

Kanskje er det sånn at de som virkelig heiet på den som kom på andreplass er litt revansjelystne året etter og dermed gir ekstra drahjelp til artisten som ble "snytt for seieren" året før.

Rebecca ledet på oddsen fra den dagen låtene ble lansert 15.januar i 2017. Men da finalen sto i Oslo Spektrum vant Rybak med nesten 135.000 stemmer mer enn "Who we are" på andreplassen.

"Who we are" er strømmet mer enn 400 000 ganger på Spotify og har et stort publikum. Låta spilles på klubber rundt om i Europa og gir alltid allsang og god stemning. "Who we are" var en av mine tre storfavoritter i årets MGP. Det er litt synd at vi ikke fikk sjekket hvor langt "Who we are" kunne nådd internasjonalt, selv om jeg var svært fornøyd med vinneren vi valgte.

Den er også Norges representant i OGAE (Grand Prix klubbenenes) second chance contest. Her er det internasjonal avstemning i midten av oktober. Det gjenstår å se hvordan den hevder seg der.

Rebecca overbeviste selv de største tvilerne under den norske finalen. Noen tenkte nok; Kan en ung, ikke fullt så erfaren artist greie å prestere en såpass krevende låt på direkten i Oslo Spektrum. Så kom da også nyheten dagen før finalen, om at Rebecca hadde fått betennelse i halsen.
Ingenting bet på. Hun leverte vokalt i verdensklasse, og hadde en autoritet på scenen som selv erfarne artister ikke er i nærheten av.

Det vil derfor for meg være en fantastisk nyhet om Rebecca prøver seg igjen. Og vet du hva, Ketil Mørland må gjerne levere låten også. Han er etter min mening en av Norges aller fremste låtsnekre. Hvis ikke da låtskriveren Rebecca har lyst til å vise fram en av sine egne låter denne gangen.

Fakta om Rebecca: 

- Fra Oslo.
- Født 1998
- Vant P3s urørt for ungdom under MiniØya i 2014
- Skriver egne låter 
- Deltok i MGP2018 og kom på andreplass med "Who we are".

Her kan du se Rebeccas opptreden under MG2018


Her ser du henne opptre live med låta på Elsker i Oslo:
https://www.facebook.com/Rebeccaofficialmusic/videos/2215752551776185/


Ingen kommentarer: