Sider

Danskene tar en norsk en

Faksimile fra DR sin egen MGP side. 
I forrige uke fikk vi vite mer om hvordan årets norske deltakere i Melodi Grand Prix har blitt plukket ut. Nå viser det seg at danskene også velger den norske modellen i sin finale. 








Danmark har gjort det heller labert de siste åra. Etter at de arrangerte finalen i 2014 har de ikke kvalifisert seg til finalen bortsett fra i fjor da de endte på en tjuende plass.

Nå tar danskene grep, og grepene ligner mye på de grepene NRK har gjort foran neste års norske finalen. Som i Norge er det en større lyttergruppe enn vanlig som har vært med å plukke låter. Både fans, musikkbransjen generelt og "vanlige" seere har vært med å bedømme låter som kunne være aktuelle for den danske finalen.

Underholdningssjefen i DR, Jan Lagermand Lundme sier at det har vært litt mystikk rundt utvelgelsen av låter, men at de nå har åpnet opp denne prosessen.

En av de som har vært med på lytteseansen er MGP-fan Morten Madsen. Han sier han umiddelbart var imponert over kvaliteten på de sangene de fikk høre
 - Det hele var meget gjennomarbeidet og holdt et forholdsvis høyt nivå. Det var særlig tre, fire sanger som gjorde at jeg fikk bilder i hodet om hvordan dette nummeret kunne gjøres i Eurovision på en måte som ikke de andre i Europa gjør, sider Madsen til DR.

Den danske finalen arrangeres 10.februar i Aalborg.

https://www.dr.dk/event/melodigrandprix/dr-aabner-op-om-melodi-grand-prix-slut-med-al-mystikken

Ingen kommentarer: