Sider

NRKs øredøvende stillhet fra Stockholm.

For det første må jeg si at jeg har all forståelse for at Agnete ikke deltar på presse-arrangementer og sosiale arrangementer i forbindelse med Eurovision. Det aller viktigste, og det mest profesjonelle er at hun lytter til seg selv, sitt støtteapparat og gjør det som setter henne mentalt i stand til å yte maksimalt på scenen når det gjelder.
Jeg er sikker på at alle, inklusiv Agnete selv, ønsker å blir bra igjen. 
Det jeg nå skal skrive handler derfor ikke om Agnete, men om den delen av den norske delegasjonen som driver med PR og informasjon.


I dag var det for for første gang i Eurovisions historie en flagg-seremoni i vertstbyen. Med høytidelig korps og flagg, full pakke.
Så i kveld var det åpningsseremoni med rød løper, hvor artistene gikk på rød løper før de dro til offisiell åpning.

Men hva er det som preger NRK MGPs hjemmeside:


Et oppslag om den svenske artisten Frans, og hvordan SVT vil øke de direktekvalifisertes vinnersjanser.
Rett under er det et bilde fra Agnetes første prøve.
Ikke et ord om Agnetes andre prøve, heller ikke om at denne prøven er veldig postivt omtalt i blogger som Wivibloggs, escunited og den svenske avisen Aftonbladet.

Heller ikke på Facebooksiden er en veldig levende oppdatering fra hverken folkeliv eller omtale av det norske bidraget. Det står at andre prøve var fantastisk. Punktum. Hva var fantastisk? Hvem andre sier at det var fantastisk enn NRK selv?

Og NRKs MGP-general Jan Fredrik Karlsen. Hvorfor har ikke han sagt noe hverken til NRKs offsielle MGP side eller til Facebooksiden om Agnetes prøver og hvordan han tenker seg at dette ser ut til å kunne hevde seg?

Men på Instagram da. Er det noe liv der mon tro? Det er et bilde fra Agnetes in-ear prøve, og et bilde fra sceneprøven i går. Ikke noe fra dagen i dag i det hele tatt.
Jeg skjønner at det er lite stoff å hente om Norge så lenge Agnete er syk. Men det er 43 land med?
Det burde være noe å hente fra noen av dem?
Hvordan har favoritten Amir fra Frankrike endret showet sitt?
Blir det russisk seier slik oddsen tyder på?
Hva sies om det norske bidraget fra de andre artistene?

Et lyspunkt har vært prosjektleder Stig Karlsens troverdige, rolige og kloke tilstedeværelse på Norges pressekonferanser etter prøver. Han svarer også alltid på henvendelser og skjønner fankulturen.

Men vi  trenger og ønsker informasjon. Fansen av Eurovision er kanskje ikke så utrolig mange, vi er kanskje ikke tunga på vektskåla en gang når resultatene kommer i finalen og semifinalene. Men vi står her. Vi streamer åpningsseremonien i håp om å få se noen i den norske delegasjonen. Mange av oss bruker usedvanlig mange timer på å spre entusiasme rundt ESC og MGP.
Men da trenger vi NRK på laget. Vi trenger mat. Vi trenger informasjon.
Jeg tror NRK bygger sin MGP-sukses på et fundament av fans. Men da trenger vi mat, ellers står vi borte i krokene og glefser.

Så, om dere er i Stockholm. Kan dere slutte å leke gjemsel, og se å få noe ut på sosiale medier.
I nøden spiser fanden fluer og nå tror jeg nesten at jeg kunne betalt en gullbarre for en selfie på instagram med Jan Fredik Karlsen og Laura Tesoro.

Dette er et velment spark bak fra en evig entusiast.



2 kommentarer:

Unknown sa...

Enig i litt mer informasjon om Norge. Men ikke at NRK skal skrive for mye på facebook og MGP nettsiden om utenlandske bidrag. Det er norsk side for info om Norge. Det kommer nok mer på onsdag, torsdag, fredag, lørdag og søndag :-)

Unknown sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.