Sider

Livesending fra København klokka 14.00. Trekning av semifinaler

For meg stareter oppkjøringen mot Eurovision i København for alvor i dag!
Jeg har billetter til andre semifinale hvor Norge skal delta.
De skandinaviske landene, samt Israel er plassert allerede, men hvilke av de ande landene som skal opptre i første, og hvilke som skal delta i andre semi trekkes i en direktesending i dag klokka 14.00!

Grunnen til at de skandinaviske landene er forhåndsplassert er at man skal unngå at alle av dem opptrer i en og samme semifinale. Israel har fått lov til å opptre på andre semi, fordi det er en helligdag i Israel under den første semien.

Det er kanskje litt rart at skandinavia får denne særbehandlingen, på godt og vondt. Hvert land stemmer i den semien de selv skal opptre i. Derfor er et selvsagt en stor fordel å ha flest mulig naboer og venner i sin semi. Sånn er det bare.

Når vi er med i semifinaler hvor Sverige ikke er med, pleier avisene å skrive overskrifter: Norge må klare seg uten Svenskehjelp!
Så hvorfor splitter man ikke da opp andre bolker? Moldova, Romania, Ukraina og Russland pleier for eksempel alltid å stemme på hverandre.
Det samme gjør San Marino, Andorra og Spania.
Nederland og Belgia er også poengvenner.

Så hvorfor Skandinavia får denne spesielle behandlingen er litt uforståelig for meg. Kanskje noen som leser dette vet mer om bakgrunnen for dette? I så fall vil jeg gjerne høre mer om det.

Uansett, direktesendingen fra København kan du se live her:

http://www.eurovision.tv/page/webtv?program=94813

1 kommentar:

Johnny sa...

Det er slik fordi at man ikke vil at arenaen skal stappet av kun nordmenn og svensker som bare tok en svipp-tur nedom København. Det går på tilgjengeligheten av billetter :)