Sider

Artig liten sak fra Hviterussland

Det har vært krefter i Hviterussland som har krevd at Hviterussland i år stopper sendingen akkurat mens den østerriske artisten står på scenen. De liker ikke at hun er mann med skjegg i kvinneklær. Men siden EBU ikke tillater at noen land kutter ut å sende enkelte deler av sendingen, så krevde de i stedet at Hviterussland skulle trekke seg fra hele konkurransen.
Det gjorde de ikke, og hadde sin nasjonale finale i går. 
Der trakk TEO det lengste strået. 

Teq vant den Hviterussiske Grand Prix finalen i går.
Jeg synes Hviterusslands "Cheesecake" er en artig, humørfylt liten sak. Ikke akkurat noe jeg umiddelbart forbinder med Hviterussland, men etter å ha vært i Minsk på ferie i fjor høst har jeg skjønt at musikksmaken i landet er like sammensatt som i Norge.

Noen vil selsvsagt latterliggjøre engelsken hans. Men jeg er ikke blant dem. Jeg ser engelsk som et verdensspråk som har mange slags dialiekter. Franskmenn snakker engelsk med fransk aksent, nordmenn med norsk aksent, dansker med dansk osv. Derfor er det ikke noe merkelig med en hviterussisk artist som synger på hviterussisk-engelsk. Hadde vært rarere om han sto der med Queen-english, eller New York-engelsk.

Det spennende blir selvsagt om den hviterussiske presidenten liker låta. Han har de siste årene hatt for vane å gripe inn, og endret bidraget de har valgt å sende. 

Her kan du se den offisielle videoen til årets Hviterussiske bidrag: 



Og uttrykket i uttrykket i videoen er kanskje ikke så rent lite inspirert av Robin Thickes låt : "Blurred Lines". Jeg liker  likevel da Hviterusslands låt bedre. Den er mindre sexistisk.
Men se Robin Thickes video her og se om du også ser inspirasjonskilden i videoen:




Ingen kommentarer: