Sider

Fjerde prøvedag med både Sverige og Norge!

Dette er for meg, og mange med meg den mest spennende prøvedagen av dem alle. I dag skal både storfavoritten Loreen, og nesten favoritten Tooji har sine prøver. Dette er ekstra spennende fordi både Loreen og Tooi i de nasjonale finalene brukte innspilt koring. Det er ikke tillat i ESC, og showene har derfor måttet legges noe om.
Tooji går på scena 14.25, norsk tid. Mens Loreen går på rundt 09.30, norsk tid. 


Fra Maltas prøver i går

Dagens prøveprogram, lokal tid. 



Slovenia har tatt av seg de meterhøye stoffrestene de har hatt på hodet. Det vil si, koristene har tatt dem av seg. Eva Boto synger som om det var en CD som ble avspilt, og de har ryddet voldsomt opp i nummeret sitt, og dette framstår nå som en ganske ren nytelse



Kroatia er også ferdig med sin prøve. Nina Badric leverer, dessverre for Kroatia en låt som ikke skiller så veldig mye fra Slovenia sin. Kroatia har en vakker låt, men jeg er redd den blir litt anonym så tett etter Slovenia. 


Sverige og deres Maria Mena "look alike" Loreen er neste ut. Sverige anses som mange en stor favoritt til seieren. Loreen glir rundt rundt oppå et platå, og synger like bra hun har gjort i Melodifestivalen. Vanskelig å si om Sverige med dette har styrket sine muligheteter for seier, eller svekket dem. Synes dette var omtrent som forventet.




Umiddelbar kommentar etter Loreens prøve

Georgias "leke-Tom Jones" er neste ut. Joker, Poker, Rocker, Loker...



Etter Georgia var det Tyrkias tur. En sang som splitter anmeldere og fans. Noen mener den tilhører Topp fem, andre Bunn fem.



Estland er en av favorittene til panelet i Adresse Baku blant andre. En klassik ballade med Ott Lepland, og med en fantastisk tekst. Et dikt om å lytte. Og lytte det gjør vi gjerne. Endelig ett nummer uten hysterisk bakvegg.



Slovakia er en låt som i utgangspunktet har vokst en del hos mange. Det er ganske så røff Rock`n Roll. På grensa til Metall. Dette er siste låt før det er Norges tur!



Norge har nettopp avslutet sin prøve. Se den her. Og se min umiddelbare reaksjone etterpå.




Bosnia Herzegovina er neste ut. Maya Sar er en habil artist og roer det VELDIG ned etter Norges fyrverkeri.


Litauen er siste land ut i andre semifinale. De har ikke fått tatt av seg det idiotiske bindet for øynene enda. Det ødelegger mye for meg. Det gjør også at dette er to sanger i en. Donny Montell: Love is blind

Ingen kommentarer: