Sider

Sensasjonenes år! Gratulerer Italia!!!!!

Etter 15 år greide Italia en sensasjonell andreplass med en temmelig sofistikert jazzlåt. Med dette håper jeg håpløse kultur-rasisistiske diskusjoner om Øst-Europa-dominans kan få en slutt. Jeg synes vi fikk en kjedelig, skummel vinner. Det virket ikke som de to som sang sammen for Azerbadjan hadde møtt hverandre før kveldens konkurranse i det hele tatt. Danmarks isskulpturer i fjor virket jo som fyrrige cubanere i forhold til årets kjøleelementer. Men, la oss glemme vinneren. Et innkjøpt, kjedelig nummer fra Sverige.
Det som er interessant er at Itali kom på andre plass med et fantastisk sofistikert bidrag!


Kveldens finale var et fantastisk underholdende show med gode vokale prestasjoner, og gjevnt over stødig billedprodukjson. I motsetning til første delfinale som var famlende, og hvor kringkasteren formidlet lyden i et surround format som gjorde at veldig mange seere i Europa fikk trøbbel med å høre låtene. Blant annet rammet dette Stella. Når det er sagt tror jeg kanskje det var best for alle parter at vi ikke gikk til finalen. De fleste låtene hadde nok tryggere vokalister foran mikrofonen enn Norge. I norge ble vi gjennom delfinalene forelsket i personen Stella, mer enn i sangeren. Når vi står igjen med bare sangeren, så falt hun dessverre gjennom. Men hun må virkelig fortsette med å lage låter og få fram sin musikk gjennom rappen. Men noen Diana Ross er hun kanskje ikke?

Uansett, i kveld sang ingen surt, bortsett fra Irland, og det var stort sett flotte billedproduksjoner. Bortesett fra noen ganger da bakgrunnen ble for pixlete.
Pauseunderholdningen var en flau affære. Men, vi skal nok huske at Norge har levert den beste pauseunderholdningen siden 1994 da vi ble presentert for Riverdance.

Konklusjonen i kveld er to sensasjoner. En storfavoritt kan floppe. Som jeg sa i Nitimen 13.5.2011 så kom Estland til å floppe. Den var av alle tippet Topp Tre, uten at jeg kan forstå hvorfor.
Den andre sensjasjonen er at Italia, som ikke har blitt tippet av noen som topp tre erobrer andreplassen! En jazz-aktig, stemningsfull låt full av musikalsk talent kommer på andreplass! Det betyr at det går an å satse på høy kvalitet, og ikke det vi tror folk i Europa vil ha!!!

Det var visst noen som vant også, men den vinneren interesserer ikke meg. Jeg så to mennesker som en sang en sang. Men det virket ikke som de kjente hverandre i det hele tatt. Så vinneren har jeg glemt.
Men Italia på andre er en sensjasjon!!

Det ble et godt show, takket være artistene, men ikke takket være Tysk TV som fucket opp halve første semi 1 lydmessis. Ikke fikk tatt imot stemmer i første semi de første 30 minuttene, og har levert tidenes kjedeligste pauseunderholdning. Whatever, finalen var virkelig severdig. Gratulerer ITALIA!


Ingen kommentarer: